NL Doet in Muntendam

Burgemeester Rein Munniksma hielp vrijdag mee bij NL Doet met het opknappen van deuren bij het net verbouwde MAC centrum in De Menterne te Muntendam. “Een nieuw centrum vraagt om een nieu-we uitstraling met kleuren anno 2016, daarom worden de deuren mooi antraciet grijs geverfd”, vertelt vrijwilliger Mario Visser uit Muntendam die samen met zijn vriendin Gabriëla één van de zes vrijwilligers was in het MAC. “Ik vind het wel stoer dat de burgemeester kwam helpen, maar schilderen kan ie niet zo goed hoor”, lacht Mario.

Wethouder Thea van der Veen waagde zich ook aan de klus. “NL Doet is een mooie actie! Er kunnen zo klussen gedaan worden die anders al gauw blijven liggen en het brengt mensen samen op de been. Het verbindt. Kijk hier in het MAC; jong en oud is samen bezig, dat is het mooie ervan!”, aldus de wethouder.
In De Heemtuin was Wethouder Lian Veenstra druk bezig met een ploeg vrijwilligers die speciaal voor Nl Doet hun vrije dag beschikbaar stelden. “Dat is toch super!”, zegt Lian. ”Door de week werken zij hard voor De Heemtuin en ook nu weer staan ze klaar. Dat waardeer ik enorm.” Wietske Trausel van De Heemtuin had een mooie klus op het programma staan. De vrijwilligers maakten samen een prachtig nieuw bloemenperk met voor de kinderen een weeg- schaal om dingen uit de educatietuin te kunnen wegen. “Zonder NL Doet blijft zo’n klus maanden liggen”, aldus Wiets-ke. “Het is een geweldig leuke actie ieder jaar!.”

Reactie toevoegen