Bakken met Italiaanse passie

“Ik vind het geweldig om zoveel met bakken bezig te zijn”
Vanaf 23 februari ligt het Italiaanse bakboek van Heel Holland Bakt-winnares Sarena Solari in de winkel. In dit boek van 176 bladzijden deelt Sarena haar familiefavorieten, Italiaanse klassiekers en natuurlijk de spektakelstukken uit het tv-programma Heel Holland Bakt. 
Sarena heeft tot haar 6e in Italië gewoond. Daar is haar liefde voor het bakken begonnen. Bakken is altijd haar grote hobby geweest. Maar na haar finale bij Heel Holland Bakt is er heel wat gebeurd.
Het heeft haar echt een boost gegeven. “In de 2 maanden dat de opnames plaatsvonden, heb ik meer geleerd dan in de afgelopen 2 jaar. Niet alleen technieken, maar ook dat bakken voor mij meer is dan een hobby.
Nadat ik was geselecteerd voor Heel Holland Bakt, was ik er opeens heel veel mee bezig. Je moet zelf allerlei recepten verzinnen. Deze prijs biedt heel veel kansen. Er komt van alles op mijn pad.” 
Het bakken is inmiddels veel meer dan een hobby geworden. Sarena is een boek gaan schrijven en heeft haar baan als communicatie adviseur opgezegd om zich helemaal op het bakken te storten. Vanaf woensdag 13 januari kookt Sarena wekelijks bij Tijd voor Max (vanaf 17.10 op NPO 1). Ze laat zich elke week door een nieuw thema inspireren en dat levert iedere keer weer wat lekkers op! Zoete perziken (Pesche dolci), een Tiramisutaart, een hartige groentetaart. Nierpatiënten moeten vaak zoutarm eten. Niet alleen voor hen, maar voor ons allemaal is het beter om niet te veel zout te eten. De algemene opvatting is dat eten zonder zout minder lekker is, maar daar denkt Sarena heel anders over. Ze maakt een hartige groentetaart zonder zout, maar toch met genoeg smaak door er verse kruiden en specerijen aan toe te voegen. 
Ook laat keukenwonder Sarena op zaterdag 27 februari (19.00 uur) haar kookvaardigheden zien in een nieuw 24Kitchen program-ma  ‘Hollandse Bakkers’. Bakliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het nieuwe programma. Gedurende het programma maakt de kijker wekelijks kennis met één van de acht bakkers die hun 
favoriete gerecht maken. Ze laten zien, hoe men hun favoriete lekkernijen zelf thuis in een handomdraai op tafel kunnen zetten. 
 
Het bakboek van de Muntendamse Sarena ligt nu in de winkel; van baci di dami, een torta caprese met amandelen en chocolade; de karameltaart waarmee Sarena meesterbakker werd tot de 1001-nacht-finaletaart en nog veel meer heerlijke recepten. 

Reactie toevoegen