Het kan ons allemaal overkomen!

Donderdag 18-2-2016 stond in het DvhN op de hoofdpagina: “Moeder (31) komt om bij woningbrand, oorzaak onbekend. Haar kinderen, twee meisjes van 6 en 8 jaar, liggen in het ziekenhuis.”
De Dorpsraad Meeden houdt in samenwerking met de brandweer op donderdag 25 februari a.s. een voorlichtings- bijeenkomst over de gevaren van brand. De toegang is gratis.
Dat dit wel degelijk noodzakelijk is blijkt wel uit het zeer tragisch bericht in het DvhN.
Onder het motto: ‘U heeft maar 3 minuten!!!’ is inmiddels een flyer in het hele dorp Meeden verspreid, waarin op de gevaren van brand wordt gewezen.
Als er bij u thuis brand uitbreekt, dan heeft u maximaal 3 minuten om u en uw gezin te redden. In werkelijkheid is het nog minder tijd. Met een rookmelder wordt u wellicht tijdig wakker, maar dan duurt het wel een halve minuut voordat u doorheeft wat er aan de hand is. U zoekt vervolgens uw bril en sloffen, wat ‘natuurlijk’ gedrag is, en u bent weer de nodige tijd kwijt. Als er veel rookontwikkeling is, moet u ook nog de weg in de rook naar buiten vinden. Denk nou niet dat is geen probleem, ik weet de weg in mijn eigen huis wel, want dan vergist u zich echt. Als u geen rookmelders heeft, dan is het waarschijnlijk al te laat. De rookontwikkeling zal als een sluipmoordenaar toeslaan.
Tijdens deze avond geeft de brandweer algemene informatie over brandveiligheid. Ze komen met tips waarmee u aan de slag kunt gaan en ze staan stil bij de vragen die bij u leven.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Dorpsraad Meeden, de heer Markus Ploeger.

Reactie toevoegen