Wat is er aan de hand?”

Voor het Nutsdepartement Noordbroek zal Prof. Rien Herber Hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen een lezing verzorgen met als titel “Aardbevingen in Groningen - wat is er aan de hand?” Deze lezing zal worden gehouden op maandagavond 29 februari in MFC de Noordsuythoeve te Noordbroek. Ook niet leden van het Nut zijn van harte welkom.
Prof. M.A. (Rien) Herber is hoogleraar geo-energie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij was onder meer Hoofd Exploratie voor Europa bij de Shell. Aan de RUG houdt hij zich bezig met het optimaliseren van de winning van fossiele brandstoffen en het zoeken naar nieuwe duurzame energiebronnen in de aarde.
Het Groninger veld is één van de grootste en langst geëxploiteerde gasvelden ter wereld.
Prof. Herber zal ingaan op het ontstaan van het gasveld en hoe dat er nu op gro-te diepte uitziet. Het winnen van aardgas heeft bodemdaling en aardbevingen tot gevolg. Vragen zoals: Hoe ziet het meetnetwerk voor aardbevingen eruit en welk soort aardbevingen zijn het meest schadelijk? komen aan de orde.
Natuurlijk zal er ook aandacht zijn voor het beleid rond de aardbevingen en de te verwachten consumptie en productie van gas in de toekomst.
Prof. M.A. Herber zal in de lezing verder op deze en andere zaken ingaan en ze verduidelijken.

Reactie toevoegen