Lezing over spoorlijn Harlingen-Leer

Op dinsdagavond 26 januari aanstaande vindt er in het station Zuidbroek een interessante lezing plaats over de spoorlijn Harlingen-Leer. Deze spoorlijn werd eind 19e eeuw als Staatslijn B aangelegd door de Staat der Nederlanden. De spoorlijn zorgde voor een verbinding van de havens van Harlingen met de noordelijke provinciehoofdsteden en het Duitse achterland. Het tracé werd van west naar oost aangelegd en gefaseerd geopend. De totale aanleg duurde ca. 13 jaar. Het laatste deel, van Nieuweschans tot aan de grens, was gereed op 26 november 1876.
De lezing wordt gegeven door de heer Van der Woude. Diverse wetenswaardigheden passeren de revue. Ook zal het station van Zuidbroek niet worden vergeten. Daarnaast zal worden ingegaan op de meer recente geschiedenis, waarbij te denken valt aan de Friesenbrücke in Weener.
 
Aan het bijwonen van de lezing zijn wel kosten verbonden.
Tevens kunt u tot en met 28 februari tijdens de openingsuren van het museum een mini-expositie van Anne Mensinga bekijken. Anne (1984) studeerde kunstgeschiedenis in Groningen en schildert vooral alledaagse dingen: een theepot, een stoel, een interieur. Elk schilderij vertelt een verhaal, met af en toe een grappige nuance.

Reactie toevoegen