Programma vrijwilligersspeeddate

Het programma voor de vrijwilligersspeeddate die op 16 en 17 januari bij het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum te Zuidbroek wordt gehouden, is bekend. Tussen 10.00 en 13.00 uur is er ieder uur een speeddate-ronde. Het eerste halfuur van iedere ronde bestaat uit een welkomstwoord en een algemene introductie, gevolgd door een korte uitleg over de verschillende werkzaamheden en werkgroepen. Daarna is er een rondleiding door het spoorwegmuseum.
Het tweede halfuur is de eigenlijke speeddate, waarbij mensen die erover denken om vrijwilliger te worden in gesprek kunnen gaan met de huidige vrijwilligers van de verschillende werkgroepen. Ieder gesprek met een werkgroep zal maximaal 10 minuten duren, waarna men desgewenst naar een volgend gesprek met een andere werkgroep kan gaan. Dit programma wordt om 11.00 en 12.00 uur herhaald.
Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum is een jonge en ambitieuze organisatie en is daarom op zoek naar veel nieuwe vrijwilligers. Werkzaamheden kunnen onder meer zijn het bemensen van de museumreceptie, catering in het museumcafé, rondleiden van bezoekers of het verzorgen van promotie. Ook in de technische dienst en de werkgroepen educatie en expositie zijn nieuwe vrijwilligers van harte welkom. Er is voor ieder wat wils.
Als extra is ook de ModelRailGroep Veendam aanwezig om geïntereseerde vrijwilligers uitleg te geven over de modelspoorbaan die in het station staat.
De speeddate is een unieke kans om kennis te maken met de huidige medewerkers van het museum. Bovendien krijgt u als onderdeel van de speeddate een gratis rondleiding door het museum. De vrijwilligersspeeddate duurt beide dagen van 10.00 tot 13.00 uur.

Reactie toevoegen