Verkiezingen Verkruisenschool

De meeste mensen weten dat een basisschool vaak een Ouderraad heeft die verschillende activiteiten organiseert en er ook een Medezeggenschapsraad is die beleidsmatige inspraak heeft. Op de Verkruisenschool komt er echter nog een raad bij, de Leerlingenraad. Dit is een adviserend orgaan, welke in het leven is geroepen om ook de kinderen een prominente stem te geven in de school.
Op woensdag 4 november zijn hiervoor verkiezingen gehouden onder de leerlingen. De kinderen in de groepen 5 t/m 8 mochten stemmen op klasgenoten die zich kandidaat hadden gesteld. Naar aanleiding van die uitslag wordt uit elk van deze klassen een jongen en een meisje afgevaardigd. Groep 8 mag zelfs 3 kinderen afvaardigen, zodat de leerlingenraad een oneven aantal heeft. Ook de kinderen in de onderbouw worden niet vergeten. De meesters en juffen van deze groepen inventariseren voor elke vergadering welke ideeën de kinderen hebben en spelen dit door aan de leerlingenraad, zodat zij ook hierover kunnen vergaderen. De ideeën van de leerlingenraad worden vervolgens opgepakt door de leerkrachten tijden de wekelijkse teamvergadering.
 
De verkiezingen werden serieus opgepakt en in veel groepen was er een tweede ronde nodig om tot een absolute meerderheid te komen. Voor het eind van deze maand zal de leerlingenraad voor het eerst samenkomen. De directeur van de school, Eilt Loots, zal deze voorzitten.

Reactie toevoegen