50 Wijnen proeven

Welke wijn bij wild? Wat drinken we bij het kerstmenu? Rood, wit, rosé of bubbels? Geen gewichtige vraagstukken in de wereld van vandaag, maar een leuke –en lekkere- kwestie om het hoofd over te breken. Wijnkoperij Jos Beeres geeft raad tijdens een grote najaars- wijnproeverij in hun wijntheater in Noordbroek. Op zondag 8 november a.s. ontkurkt Jos 50 soorten en gidst de deelnemers door de wondere wereld van wijn.
Hoe werkt een mens zich door 50 soorten wijnen heen, het lijkt een onmogelijke missie. “Dat kunnen je smaak- papillen niet aan, dus helpen we de deelnemers aan een selectie op maat,” aldus Anouschka Snaak. “Maar alle 50 wijnen proeven mag wel hoor!” Samen met echtgenoot Wietze en een deskundig team staat ze de deelnemers met raad en daad bij. “Voor de zekerheid leggen we uit hoe je wijn kunt proeven en beoordelen zonder het door te slikken, anders wordt het een liederlijke chaos.”
De Wijnkoperij organiseert regelmatig een proeverij in de knusse winkel in de statige boerderij. Maar dit keer wordt flink uitgepakt, tot in de grote voorraadloods. Proeven tussen de stellingen dus. Met een bijzondere sherry-proeverij door Bodegas Alvear en een kaas-proeverij met “de lekkerste oude kaas van Nederland”. En natuurlijk, zoals het hoort, met een stukje brood: om het palet te reinigen. Aanmelden om mee te doen aan het wijn-evenement kan via de website of met een belletje naar het bedrijf.
Jos Beeres is Groningen’s oudste Wijnkoperij. Na ruim 130 jaar in de binnenstad verhuisde het bedrijf vorig jaar naar Noordbroek. In de statige boerderij ‘Oosterbroek’ heeft het bedrijf alle ruimte voor opslag en kantoren, én een winkel met proeflokaal.

Reactie toevoegen