Jubileumweekend NNTTM

Zaterdag 10 oktober is het precies een jaar geleden dat het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum, na een restauratieperiode van ruim 14 jaar, haar deuren opende. Ter gelegenheid van dit jubileumweekend hebben donateurs van het NNTTM gratis toegang tot het trein- en trammuseum in het voormalige station van Zuidbroek. Ook donateurs die zich op
10 oktober aanmelden mogen gratis naar binnen.
Gedurende het eerste jaar heeft het spoorwegmuseum behalve de vaste expositie, een viertal wisselexposities georganiseerd: Geschiedenis van de spoorlijn Harlingen-Nieuweschans, Getuigen langs het Spoor, Speuren naar sporen van het Woldjerspoor en de nieuwe expositie paardenspoor, over de geschiedenis van de paardentram in Noord- Nederland alsmede Noord-Duitsland. Deze expositie is op 2 oktober jl. geopend door mw. Siersema, wethouder van de gemeente Menterwolde en is nog tot begin februari te bezichtigen.
De bezoekersaantallen van het spoorwegmuseum laten een stijgende lijn zien. Een zorgpunt is het aantal vrijwilligers. Het museum zou graag een aantal nieuwe vrijwilligers willen verwelkomen.
Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatstation 3e klasse uit 1865. Het station werd eind 2014 geopend door Staatssecretaris Wilma Mansveld. Foto’s, attributen en verhalen roepen in de monumentale ruimten van het gebouw een sfeer op van ontdekken en bewonderen. Op een moderne manier wordt de geschiedenis digitaal toegankelijk gemaakt. Maar daarnaast is de unieke ligging van het nieuwe museum nog steeds de echte poort naar de wereld, omdat de reis letterlijk kan beginnen op het perron.

Reactie toevoegen