Prachtige wedstrijden in de 36ste ronde van Muntendam

De 36ste wielerronde van Muntendam werd afgelopen vrijdagavond 12 juni verreden. Prachtige weersomstandigheden en een mooie publieke opkomst gaven de wielerronde nog meer glans. Om 18.30 uur gingen 30 Sportklasse renners van start voor een koers van 50 km. Onder hen ook een aantal van de organiserende vereniging, WV Omega uit Menterwolde.  De wedstrijd werd vanaf begin hard gemaakt door m.n. Jan Muis uit Giessenburg en René Rotscheid uit Apeldoorn. 
Uiteindelijk konden 7 man dit 2tal nog volgen en mondde het in een sprint van 9 uit waarin Jan Muis zich veruit de sterkte toonde, gevolgd door de sterk rijdende Rotscheid en Omega-renner Kees Muis uit Stadskanaal. De warme temperaturen eisten hun tol wel.  Uiteindelijk haalde de helft, in dezelfde ronde rijdende als de winnaar, de finish en legde Frens Hoving uit Borgercompagnie beslag op een verdienstelijke 10e plaats. De gemiddelde snelheid van de winnaar was in deze koers 40,3 km p.u. Om 20.00 uur vertrokken 65 Amateurs voor een koers over 72 km. De temperatuur meter stond nog steeds  op 25 graden en menig renner zag je, na een aantal ronden, happen naar zuurstof. De amateurs maakten er een fantastische spannende wedstrijd van. Vele ontsnappingen en evenzoveel keren weer terughalen van de vluchters. Met name waren Wouter v. Zanten uit Apeldoorn, Tako Klabbers uit Gorredijk, Maurice Zaal uit Gro- ningen maar ook Taeke Oppewal uit Heerenveen, Harko Kievit uit Leek en Han Peeneman uit Assen erg actief. Namens de organiserende vereniging reden Steve McEwen uit Arnhem en Richard Bultema uit Winschoten zeer aanvallend in deze warme koers. Uiteindelijk leek het op een massasprint te eindigen. Han Peeneman koos echter met het ingaan van de laatste ronde het hazenpad. Alles leek erop dat hij zou gaan winnen. 
Klasbak Harko Kievit trok echter vroegtijdig de pelotonsprint in gang en wist op Peeneman op de meet, verschil van 
2 cm. te verslaan. 3e werd Jan Kanis uit Zwolle. Omegarenners Bultema en Mc Ewen werden respectievelijk 12e en 15e. Zuidbroeker Gert de Veen werd 26ste. 
 
Het gemiddelde van 43 km p.u. maakte de wedstrijd hard en hierdoor kwamen ook in dit peloton maar de helft in dezelfde ronde als de winnaar streep. 

Reactie toevoegen