Zwerfvuilactie- en jubileumdag geeft goed gevoel

Zaterdagmorgen 28 maart jl. verzamelden maar liefst 38 personen, personeel,relaties, familie, buren enz. van bouwbedrijf Iden zich om 08.30 uur in de Noordsuythoeve in Noordbroek. Allen, inclusief wethouder Lian Veenstra, hadden zich aangemeld voor deelname aan het 30-jarig jubileum, dat gevierd werd in het kader van het goede doel: KWF kankerbestrijding en de zwerfvuilactiedag in de gemeente Menterwolde.
Het bedrijf had van te voren aangegeven 25 deelnemers met € 30,- p.p. te zullen sponsoren en had de gasten gevraagd geen cadeautje te geven maar een donatie voor het KWF.
Na de koffie met cake ging iedereen op pad, de jongste deelnemers (3, 4 en 7 jaar) gingen met hun moeders over het “spoor” om op te opruimen, 6 andere groepen verspreiden zich over de buitengebieden van Noordbroek. De oudste deelnemers (74 en 79) namen de catering voor onderweg op zich.
Om 11.30 uur werd de inhoud van 3 vol-le aanhangers in de gemeentelijke container gedumpt en melding gemaakt van zakken met asbest in een sloot.
De morgen werd afgesloten met een stamppotmaaltijd, geserveerd in de werk-plaats.
 
De opbrengst voor het goede doel staat momenteel op € 1.630,-.
Bovendien hadden enkele bedrijven hun aandeel gesponsord door het belangeloos beschikbaar stellen van handschoenen, vuilniszakken, mobiel toilet en gebruik van vuilgrijpers.
 

Reactie toevoegen