Wijnwinkel en proeflokaal in Noordbroek

De nieuwe wijnwinkel met proeflokaal van Jos Beeres in Noordbroek is open. Het was nog een flinke klus om de boel in te richten, maar Anouschka en Wietze Snaak zijn er klaar voor. ‘De afgelopen weken hebben we met het hele team gebuffeld om de winkel achterin de boerderij-loods in te richten, maar sinds een paar dagen kunnen we onze klanten ontvangen. Afgelopen zaterdag was het al reuze gezellig aan de proeftafel!’ aldus de trotse eigenaren.
Afgelopen herfst verhuisde het historische stad-Groninger wijnhuis ‘Anno 1879!’ haar kantoren, opslag en distributie naar Noordbroek. In januari verhuisde ook de Stadse winkel er achteraan. ‘Wat een vooruitgang, onze klanten kunnen hier tenminste aan de deur parkeren en op hun gemak een flesje wijn uitkiezen. Heerlijk, al die ruimte - en wat een rust!’ Anouschka en Wietze verhuisden hun jonge gezin mee naar de monumentale boerderij en kijken vol verwachting uit naar een toekomst vanuit het fraaie Groningerland.
Tot zo’n 5 meter hoog reiken de wijnkasten, en op de inpandige verdieping van de winkel is een comfortabele proefruimte ingericht. Niet té gezellig, want wijn is een serieuze zaak, toch? ‘Elke vrijdag en zaterdag staat een selectie wijnen open om vrijblijvend te proeven. Zo kun je gemakkelijk eens iets uitproberen. We staan onze klant dan met raad en daad bij,’ aldus Anouschka Snaak. Voor het serieuze werk is er regelmatig een officiële proeverij op inschrijving. ‘We zitten vol met plannen. Proeverijen op thema, zoals binnenkort voor Valentijnsdag, maar ook workshops en andere leuke evenementen staan op de kalender. We verheugen ons er al op en hopen ook met gelijkgestemde collega’s uit de omgeving leuke evenementen op te zetten. Noordbroek wordt een bourgondische bestemming!’ De nieuwe wijnwinkel aan de Zuiderstraat is elke dag behalve zondag open, en klanten kunnen er terecht voor zowel een enkele fles of voor meerdere dozen. 

Reactie toevoegen