...”Zie ginds komt de stoomboot”…

Dit liedje en nog vele andere zal zeker gezongen worden tijdens de intocht van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten op zaterdag 22 november aanstaande. Met de gezellige klanken van een originele oude draaiorgel op de achtergrond zal Sinterklaas Zuidbroek weer binnenvaren. Als het weer een beetje meezit zal de boot omstreeks 13.30 uur aanmeren aan de kade van het Winschoterdiep, ter hoogte van het oude gemeentehuis.
Als Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten veilig op het vasteland staan zullen zij door onze Loco-burgemeester, dhr. Jan Velthuis en door Klaas Wolda van de ondernemersvereniging E.E.M. welkom worden geheten.
Met z’n allen gaat het richting dorpsplein “Aan t Wotter”. Hier en in de rest van de Spoorstraat is het al vanaf een uur of 11 ’s morgens één en al gezelligheid. Een Sinterklaas braderie met tal van GRATIS attracties voor de kinderen. Gratis in een zweefmolen, gratis in een draaimolen of gratis op een giga-grote springkussen en als klap op de vuurpijl voor alle kinderen een gratis suikerspin. Een muziekfestijn op het dorpsplein met DJ Stefan Leur. Wat te denken van John Stevens en Kris Jager, zij gaan met hun live optredens nog meer glans geven aan deze dag. Tevens zorgen we voor een hapje en een drankje. Op het plein hebben we naast de podiumwagen een Oud-Hollandse Oliebollenkraam, een braadworstenkraam, een glühweinkraam en natuurlijk een heuse Zuidbroekster Bierstube staan. Gezelligheid is hier het toverwoord. Vanaf ca. 11.00 uur tot ongeveer 17.00 uur is iedereen hier van harte welkom.
Op het plein is het dus feest voor iedereen. Hier zal gezongen, gesprongen en gedanst worden. Sinterklaas gaat er van uit dat het weer net zo druk gaat worden als vorig jaar en heeft daarom besloten om het feest voor de kleintjes voort te zetten in De Broeckhof. Gezamenlijk gaat het dan ook via de braderie richting het dorpshuis. Voor de jeugd en de ouderen gaan we knallen op het plein. Feest dus voor iedereen.

De V.v.V. Zuidbroek wil iedereen die zijn of haar bijdrage levert aan het tot stand komen van deze intocht, maar in het bijzonder ondernemersvereniging E.M.M. en de DAR van Zuidbroek hartelijk danken voor het mede mogelijk maken.

“SINT NICOLAAS INTOCHT ZUIDBROEK, DE MOOISTE VAN HET NOORDEN”.

Reactie toevoegen