1 September is het eindelijk zo ver!

Peuters van peuterspeelzaal ‘t Lutje Grut (Stichting Timpaan) en Kindercentrum Poko Loko zijn deze week de eerste gebruikers van het Multi Functioneel Centrum in Noordbroek. Maandagmorgen 1 september werd de nieuwe ruimte in gebruik genomen. Voor de middag zijn de peuters aanwezig in het gebouw, vanaf het middaguur tot ’s avonds half 7 heeft Kindercentrum Poko Loko (tussenschoolse- en buitenschoolse opvang) de beschikking over dezelfde ruimte. “Het is zover, eindelijk kunnen we genieten van spe-len en werken in een mooi, licht, en vriendelijk gebouw in Noordbroek.”
Kindercentrum Poko Loko en de peuterspeelzaal  van Timpaan zijn maandagmorgen 1 september ‘met grote trots’ de eerste gebruikers van het MFC geworden.
Vanaf het eerste moment dat er gesproken is over de bouw van een Multi Functioneel Centrum waren Welmoet Ferguson van Poko Loko en de peuterspeelzaalcoordinator Ans van Dongen er bij betrokken. Als partners. Want de gedachte om een kindercentrum, in samenwerking met de basisschool te starten is een grote wens. De kinderen krijgen zo het aanbod van verzorging, spelen, leren, samen zijn in één. 
Het MFC dat op 22 oktober officieel geopend wordt is van buiten donker, heel verrassend is de lichtinval binnen. Het kindercentrum is lichtgroen van binnen en de houten meubelen staan er mooi in. De ruimte is groot met allerlei speelplekken daarin.
Noordbroeksters van 2 tot 13 jaar kunnen er prima zijn. Voor de medewerkers is het lekker fris na jaren in wat oudere gebouwen. 
Als over twee maanden de OBS Inspecteur Amerikaschool er ook in zit, is het kindercentrum compleet. Dan zullen elke morgen de kinderen van Noordbroek door de hoofdingang via het dorpshuis binnen komen. Langs de bibliotheek en de fysiotherapeut. “Genoeg reuring dus”. 
Van buiten zie je het niet meteen, maar binnenin sta je versteld van de grootte van de sportzaal. Ook daar zullen de wat grotere kinderen kunnen gaan spelen en sporten vanuit Poko Loko. Voor de jongsten en de peuters is er een speellokaal, onderdeel van het dorpshuis. Buiten is een speelplein, in de ronde vorm van het gebouw. Een trampoline en een grote zandbak. Dus weer of geen weer, genoeg te doen in Noordbroek.

Reactie toevoegen