AMV-kennismakingsles

Muziekschool Menterwolde gaat ook dit jaar weer AMV-lessen geven in de gemeente Menterwolde. Om de kinderen kennis te laten maken wat ze kunnen verwachten bij de AMV-lessen zijn er twee zogenaamde kennismakingslessen.
Dinsdag 2 september in Noordbroek (De Klipheerd) en in Zuidbroek (de Broeckhof). 
AMV-lessen zijn bedoeld als opstap naar (als voorbereiding op) de reguliere muzieklessen.
AMV staat voor Algemene Muzikale Vor-ming. De AMV-lessen zijn klassikale lessen en zijn bedoeld voor kinderen vanaf groep 4 of hoger. Deze leeftijdsgrens is wenselijk omdat het van belang is dat het kind dat de AMV-lessen bezoekt moet kunnen lezen en schrijven. Er wordt op een speelse wijze kennis gemaakt met muziek in al haar facetten. Er worden 35 lessen op jaarbasis gegeven.
 
1e jaar;
Er wordt veel gezongen, daarnaast worden de basisbeginselen van de muziek geleerd zoals het notenschrift, ritme, maat en improvisatie. Ook zal er aandacht zijn voor bewegen op muziek en wordt er gewerkt met slaginstrumenten.
 
2e jaar;
Er wordt dieper ingegaan op hetgeen in het 1e leerjaar is geleerd. Daarnaast is er aandacht voor de diversiteit in instrumenten (snaar, hout, koper, slagwerk, toets, etc.). Indien mogelijk zullen er presentaties van deze instrumenten in de les gehouden worden. Ook wordt er dit leerjaar geleerd hoe de blokfluit bespeeld moet worden.
 
3e jaar;
In principe is er geen 3e jaar AMV. Máár … bij voldoende belangstelling kan er een groep 3e jaars worden gevormd.
 
Muziekschool Menterwolde biedt ook andere muzieklessen aan. Of u nu jong of oud bent, beginner of al wat meer gevorderd, dit maakt niet uit. Gediplomeerde docenten van Muziekschool Menterwolde zullen deze lessen verzorgen. Muziekschool Menterwolde is van plan de lijst met instrumenten uit te breiden in de toekomst. Staat jouw instrument er nu (nog) niet bij? Neem dan contact met ons op. Vraag eens een gratis proefles aan!!!
Voor meer informatie, bezoek onze web-site www.muziekschoolmenterwolde.nl. 

Reactie toevoegen