Brug nabij knooppunt Zuidbroek herplaatst

Gereviseerde brug weer gemonteerd. In het kader van de verdubbeling van de N33 is op vrijdag 28 maart jl. een nieuwe brug over het Winschoterdiep bij Zuidbroek geplaatst. Nadat de nieuwe brug geheel in bedrijf was is de oude brug er later uitgehaald en voor restauratie weggebracht. Afgelopen vrijdag 11 juli jl. is de bestaande brug weer op de oude locatie herplaatst.
De (oude) brug is helemaal opgeknapt; opnieuw gestraald en gecoat. De hedendaagse eisen zijn veel strenger en zwaarder dan in de jaren ’60 toen de oude brug gebouwd is. De staalconstructie van de oude brug werd verwijderd voor renovatie, zodat nu beide bruggen weer voldoen aan de eisen van deze tijd.
De weersomstandigheden waren gunstig om de brug te plaatsen. Het val (brugdek) en de balans (het contragewicht van de brug) kwamen vrijdagavond aanvaren op een ponton en werden gereed gemaakt om op te hijsen en te plaatsen. Twee kranen, een 500 tonner en 70 tonner van Mammoet uit Zuidbroek, stonden boven op de aanbrug (het niet beweegbare deel van de brug) gereed om deze klus samen te klaren. Tegen zes uur zaterdagmorgen moest de brug gemonteerd zijn. In de loop van de dag werden de werkzaamheden vervolgd door de randzaken aan de brug te monteren. Verder moest de aandrijving nog worden aangesloten. 
 

Reactie toevoegen