Afscheid juf Ria van De Wegwijzer

Juf Ria Sonneveld heeft afscheid genomen het onderwijs vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Vijftien jaar werkte ze op CBS De Wegwijzer o.a. als juf van groep 3 en leerde ze kinderen met veel plezier lezen en schrijven. 
 
 
Al eerder, vanaf 1969, werkte ze 7 jaar als (hoofd-)leidster op kleuterscholen in Noordbroek en Zuidbroek. Toen er 3 kinderen kwamen, werkte ze in een tuinbouwbedrijf. Ook was ze 9 jaar betrokken bij het vluchtelingenwerk, reed ze als taxichauffeur schoolkinderen van en naar Veendam, was ze jarenlang kerkenraadslid van de Protestantse kerk en bestuurslid van De Wegwijzer.
Het onderwijs bleef trekken: in 1999 kon ze herintreden als juf op De Wegwijzer, wat ze met veel inzet en passie gedaan heeft. Na deze jaren is het goed om van haar vrije tijd te genieten!  
 
Juf Ria werd dinsdag 1 juli opgehaald van haar huis met een oude Ford en een chauffeur in passende kleding. Bij de ontvangst op het schoolplein werd ze toegezongen door de kinderen met een speciaal lied. De stromende regen weerhielden de kinderen, ouders en collega’s er niet van om te zingen en bloemen en cadeaus te overhandigen. In elke klas volgde er een speciaal programma. Na schooltijd was er een receptie voor oud-leerlingen, ouders, collega’s en genodigden. De dag werd afgesloten met het hele team van De Wegwijzer met cadeaus, een fotoboek met vele herinneringen, een lied en een warm en koud buffet.
Een afscheidsfeest om nooit te vergeten!  

Reactie toevoegen