De Pinquin oppermachtig bij de 50m finale

Afgelopen zaterdag vond in drie delen in Delfzijl de 50m finale plaats. Om aan deze finale mee te mogen doen moesten de zwemmers zich gekwalificeerd hebben bij een van de voorrondes. Bij de finale zwem je tegen tegenstanders van je eigen leeftijd en niveau. Al vanaf het eerste deel liet De Pinquin zien mee te willen strijden om de begeerde beker.

De groep van het eerste deel (bovenste foto) haalden maar liefst 30 medailles binnen. Hiervan waren er 13 van goud, 10 van zilver en zeven van brons.  Arwen Snip, Silke Snip Tim Speijer, Sanne Boer, Justin Raker en Willianne Vos wisten maar liefst op elke afstand die ze zwommen een medaille te halen. Na het eerste deel stonden ze op een keurige tweede plaats in het klassement.

Voorafgaand aan het tweede deel werd al verwacht dat dit een heel spannend deel zou worden. De inschrijftijden lagen dicht bij elkaar, maar de zwemmers van De Pinquin bleken in de beste vorm te verkeren en haalden de ene naar de andere medaille binnen.  Zeven zwemmers en twee trainers (zie middelste foto) haalden maar liefst 19 medailles binnen. Hiervan waren er 10 van goud, 4 zilveren en 5 bronzen.  Christian Muthert, Benno vd Klooster, Laura Altena en Margriet Bieze mochten op elke afstand die ze zwommen het ereschavot beklimmen.  Na twee delen zwemmen stond de medailleteller dus op 49 medailles. Tijdens het tweede deel werd er steeds van plek 1 en 2 gewisseld in het ploegenklassement met Z.P.C. Bubble uit Veendam, maar op het eind stond De Pinquin toch weer tweede.

Tot Slot kwamen in het laatste deel de oudste zwemmers aan de start. Drie zwemmers van De Pinquin doken het water in en kwamen er weer uit met 10 medailles! Hiervan waren er vijf van goud, drie van zilver en twee bronzen. Miriam Scheffer en Vincent Hartman klommen elk vier keer op het podium, Mylène Kok werd helaas een keer vierde.

Voor het laatste deel wisten de zwemmers van Z.P.C. Bubble zich niet te kwalificeren, wat betekende dat De Pinquin ze voorbij schoot in het eindklassement en De Pinquin de grote beker in ontvangst mocht nemen. (foto onder: de zwemmers van het laatste deel met hun trainer met de beker) In totaal werden er maar liefst 59 medailles gewonnen. Hiervan waren er 28 in de kleur goud, 17 van zilver en 15 bronzen.  Voor bijna alle zwemmers was dit een geweldige afsluiting van het zwemseizoen, alleen Willianne Vos heeft volgende week nog een wedstrijd: de nationale minioren finale!