Unicum voor de Feestweek Meeden.

Meeden kan terugkijken op een geslaagde feestweek 2014. Vele Meedener verenigingen hebben een activiteit georganiseerd in het kader van Sportimpuls. Een unicum tijdens een feestweek in Meeden met twee overall-winnaars!
 
 
Zaterdag 14 juni werd er gestart met een optreden van de bekende formatie Melrose. Zo’n 350 bezoekers hadden een uitermate gezellige avond.
Zondag 15 juni, een probeersel op zondag. Op vaderdag kwamen er toch nog 75 deelnemers. De zondag is voor herhaling vatbaar als deze niet op vaderdag valt. Op de vraag om de ruststand en de eindstand in te vullen van Australie - Nederland kwam 1 goed antwoord; Romy Mulder van team Vijverlaan.
Maandag werd het traditionele wijkvolleybal toernooi gespeeld onder prima leiding van V.O.L.O. De resultaten van beide teams telden natuurlijk net als voorgaande jaren. In Poule A was Nieuwbouw III de winnaar en in poule B was Vijverlaan de sterkste. De gespeelde finale tussen Vijverlaan en Nieuwbouw III werd een prooi voor de Vijverlaan.
Dinsdag werd het loopevenement voor junioren 1.000 meter gewonnen door Michael Abee van wijk Badweg/Veensloot in een tijd van 4.12 minuten. Bij de senioren werd er een afstand van 5.000 meter gelopen bij de vrouwen ging de eerste prijs naar Aaltje Hovinga van wijk West in een tijd van 24.42 minuten en de winnaar bij de heren was Jesse Bleeker van Nieuwbouw II in een tijd van 20.02 minuten. Bij de junioren waren 15 deelnemers en bij de senioren konden er 32 deelnemers worden genoteerd. Dit evenement werd georganiseerd door Full Fitt (Jos en Arianne van Heijningen) en Provitaal (Be Schmaal). Hier is na afloop nog even gespeculeerd of een loop-evenement in Meeden nog een vervolg zou gaan kunnen krijgen.
Woensdagmiddag vermaakten 120 kinderen zich in zwembad “De Kolk”met diverse spellen in en rondom het zwembad. Kidzzclub, BOS-team, zwembadpersoneel, dorpscoöperatie, straatspeeldag en Metmans. ’s Avonds werd allereerst naar de WK voetbal wedstrijd Australië – Nederland gekeken alvorens de wijkteams in actie moesten komen bij het touwtrekken. Hier was team Vijverlaan de sterkste gevolgd door team Oost. 
Donderdag stonden er twee activiteiten gepland. HC De Munte begon de avond met een viswedstrijd waar 20 deelnemers op af kwamen. Harry Bakker was voor team Badweg/Veensloot de beste visser met een totale lengte van 4,99 meter vis. Joey Kor was de beste van de jeugd met 1,15 meter. De viswedstrijd in totaliteit was een prooi voor Badweg/Veensloot. Aansluitend organiseerde de werkgroep van de VV Meeden een klaverjastoernooi. Dit werd een overwinning voor Jenny Beishuizen van Nieuwbouw III gevolg door Geanne Kruize van Nieuwbouw II. 
Vrijdagavond stond de JWG van de VV Meeden garant voor de organisatie. Het eerste spel was voetvolley voor wijkteams, Badweg/Veensloot liet zien over prima spelers te beschikken en won nipt van Nieuwbouw II. Het tweede spel van de avond was het spectaculaire Tweelingvoetbal. Drie duo’s van een wijk namen het tegen elkaar op, waarbij de duo’s in 1 shirt verpakt werden. Hier versloeg Nieuwbouw III team Vijverlaan. De avond was een prooi voor Badweg/Veensloot gevolgd door een gedeelde tweede plaats van Nieuwbouw III en Vijverlaan.
Zaterdag werd de feestweek afgesloten met een drukke dag. Allereerst om 13.00 uur werd er een demonstratie Streetdance gegeven door 3 teams van gymnastiekvereniging  V.O.L.O. en 3 teams van Blijham. Aansluitend hierop werd er een workshop Streetdance gegeven door V.O.L.O. Uit deze workshop kwamen een aantal aanmeldingen voor Streetdance voor senioren. In het kader van Sportimpuls en hele goede zaak.
De wijkteams konden vanaf 15.00 uur de laatste punten verzamelen met een spellencircuit. Estafette waterdragen was een prooi van Badweg/Veensloot, het kratlopen ging naar de Vijverlaan en de stormbaan ging weer naar Badweg/Veensloot. De winnaar over deze drie spellen was team Badweg/Veensloot gevolgd door Nieuwbouw III.
De versieringen werden zoals ieder jaar weer deskundig beoordeeld en de jury gaf hier de meeste punten aan wijk Vijverlaan, gevolgd door Nieuwbouw III.
De Aierlegger Award 2014 ging dit jaar naar het 4 mei comité. Dit comité organiseert al jarenlang een indrukwekkend programma op 4 mei tijdens de dodenherdenking in Meeden. Dat dit sterk wordt gewaardeerd kun je jaarlijks aan de opkomst merken. Het dorpshuis wordt jaarlijks op 4 mei heel druk bezocht. Met ieder jaar weer een zeer gevarieerd programma samengesteld met medewerking van de gehele Meedener bevolking verdienen zij deze Aierlegger award. 
Deze avond werden er twee overallwinnaar 2014 gehuldigd. Een unicum voor de Feestweek Meeden. De wijken Nieuwbouw III, ook vorig jaar winnaar en Badweg/Veensloot werden gedeelde eerste. Zij hebben de meeste punten verzameld bij de activiteiten over de gehele week.
De samenwerking tussen Metmans en de diverse sportverenigingen zijn wederzijds als zeer prettig ervaren en zeer zeker voor herhaling vatbaar.
 
 
 

Reactie toevoegen