‘Heemtuin & Kunstdagen 2014’

Groningen opent deze zomer al weer voor de vierde keer de tuindeuren voor liefhebbers van tuin, kunst, cultuur en landschap. Ook in de Heemtuin in Muntendam kunt u tijdens de Tuin & Kunst Tiendaagse Groningen van 20 t/m 29 juni 2014 kennis maken met diverse vormen van kunst en cultuur.
 
 
In beide weekenden zijn er kramen met zowel kunstzinnige als smakelijke producten en is er een gevarieerd program-ma met voorstellingen waaronder mu-  ziek, theater en verhalen. Ook zijn er verschillende kinderactiviteiten zoals spellen, knutselen en (natuur)kunst ma-ken.
Een groep van Groninger hout- en omgevingskunstenaars (waaronder Ger de Wilde, André Smouter en Bert Dolfing) zijn tijdens de tien dagen aanwezig. Er worden door hen een aantal kunstzinnige objecten in de oude Heemtuin gerealiseerd. Hierbij maken zij ook ge- bruik van in de tuin aanwezige materialen zoals omgewaaide bomen. De kunstenaars nodigen u uit om kennis te maken met hun werken en werkwijze.
In het paviljoen en de kas is de expositie ‘Vive Le Roy’ te bezichtigen. De expositie omvat foto’s, een videopresen- tatie en informatie over bijzondere natuur- en cultuurtuinen. Daarnaast is er speciale aandacht voor de ideeën van Louis Le Roy: de wilde tuinman.
Op de avonden van woensdag 25 juni t/m vrijdag 27 juni presenteert de stichting MMC ‘Muziek in de Kas’. Per avond zijn er twee optredens van nieuw talent uit het Noorden.
Naast het bezoeken van de unieke tuin en het naastgelegen natuurgebied kunnen natuur-, cultuur- en kunstliefhebbers elkaar ontmoeten in een ont- spannen en bijna nostalgische sfeer. Iedereen is van harte welkom tijdens de Heemtuin & Kunstdagen om de tuin op een bijzondere manier te beleven. De toegang is op alle dagen gratis.

Reactie toevoegen