De Pinquin boos over keuze zwembaden

De Zuidbroekster Zwemvereniging De Pinquin is boos en teleurgesteld. Het college van B&W van de gemeente Menterwolde is van plan om de exploitatiesubsidie voor het Zwembad Zuidbroek stop te zetten. Hiermee is de kans groot dat het zwembad in Zuidbroek moet sluiten. De Pinquin heeft dan geen water meer.
“Een onbegrijpelijke keuze met forse negatieve gevolgen voor de zwemsport in Menterwolde en regio’’, zegt voorzitter Nico Altena. Het is erg jammer dat het college dit voorstel doet en niet de moeite neemt om het goed te onderbouwen. Verder laat ze een initiatief van de landelijke zwembond KNZB om met een toekomstplan te komen voor de zwembaden in Menterwolde geheel links liggen. De Pinquin doet nu een klemmend beroep op de raadsleden om het tij te keren!
In het accommodatieplan dat nu besproken gaat worden kiest het college voor het open houden van 1 zwembad in Menterwolde. In het coalitie akkoord is afgesproken dat dit het zwembad Muntendam is. Een onderbouwing of keuze op basis van functie, exploitatiekosten, onderhoud, ligging is niet gemaakt. Voor De Pinquin is dat echt een teleurstelling”. De afgelopen periode heb-ben wij laten zien dat de zwembaden er niet alleen zijn voor de zwemsport, maar een belangrijke voorziening zijn voor jong en oud en daarmee de leefbaarheid in de dorpen”, zegt Altena.
Op initiatief van De Pinquin wil de landelijke zwembond KNZB samen met de gebruikers een meerjarenplan maken voor de toekomst van alle drie zwembaden in de gemeente Menterwolde. Door kosten te verlagen en opbrengsten te verhogen in samenwerking met de gebruikers van de zwembaden ziet de landelijke zwembond hier goede mogelijkheden.
Het lijkt nu dat dit plan geen kans krijgt van de gemeente Menterwolde. Zwemvereniging De Pinquin heeft haar zorg en teleurstelling kenbaar gemaakt aan de raadsleden.

Meer informatie:
Nico Altena, voorzitter De Pinquin,
altenanico@gmail.com,
0598-453945, 06-15056443.

Reactie toevoegen