januari 2017

  • Woensdag 4 januari stille tocht voor omgekomen jongeren

    In Hoogezand wordt a.s woensdag om 20.15 uur een stille tocht gehouden ter nagedachtenis aan de drie jonge mannen die op Kerstavond zijn omgekomen in de stad. Matthijs Hofstra (21) en Brian Pestman (19) uit Sappemeer en Murphy Lekkerkerker (20) uit Hoogezand kwamen om het leven toen de auto waarin ze zaten in het water belandde. De 19-jarige Arjan Hofman uit Westerbroek heeft als enige het ongeluk overleefd. Hij raakte zwaargewond.

  • 150 maaltijden: Super!

    “Bedankt lieve mensen uit Noordbroek e.o. De afgelopen twee maanden hebben jullie bij de Spar in Noordbroek de emballage bonnen in de ton gedaan. Statiegeld voor maaltijden. Vier flessen en een kind in Roemenië heeft weer iets te eten. Jullie reactie's waren hartverwarmend. 
    150 maaltijden: Super!
    Niet alleen bonnen werden gegeven maar ook werd er meer kleding bij mij afgeleverd. Wat een hulp.
  • Scheepswerf Pattje gedoogt

    Het college van burgemeester en wethouders heeft het besluit genomen over de vergunningprocedure, gedogen en toezicht, op de scheepswerf Pattje in Waterhuizen. Aangezien de provinciale gedoogbeschikking afloopt op 1 januari heeft B en W besloten de aangevraagde activiteiten van het bedrijf Pattje vanaf 1 januari 2017 onder strikte voorwaarden te gedogen tot uiterlijk 1 april 2017.

  • Vrijwilligers bedankt!

    Vrijwilligers van Zonnehuis Gockingaheem zijn nogmaals door locatie hoofd Truida Pathuis in het zonnetje gezet. Ze bedankt de vrijwilligers voor hun grote inzet in het verzorgingstehuis en feliciteerde hun met de vrijwilligersprijs die ze hebben gekregen van de gemeente. Voor alle vrijwilligers was een leuke attentie. Allemaal bedankt!
    Vrijwilligers bedankt!
  • Diplomazwemmen van den Noortbad

    Woensdag 28 december 2016 hebben 68 kandidaten in het D.G. van den Noortbad te Muntendam afgezwommen voor de diploma’s A, B en C. Dit gebeurde onder grote belangstelling van vaders, moeders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes. De examencommissie bestond uit de zwemonderwijzeressen J.K. Ploeger, T. Wiering-Oosterhuis en H. Mulder. Alle kandidaten zijn geslaagd. 

  • Nieuwjaars Disco-Gala

    De Stichting Jeugdwerkgroep Muntendam gaat het nieuwe jaar goed beginnen. A.s. vrijdag 6 januari organiseert de JWG Muntendam voor de basisschooljeugd een Nieuwjaars Disco-Gala in MFC De Menterne te Muntendam. "Trek je mooiste glitterjurk, pak of smoking aan want we hebben deze avond voor CHIC gekozen. Voor de muzikale noot zorgen wederom onze bekende DJ’s. Dat wordt een groot feest! Komt dus allen! Voor de entree vragen we weer een kleine bijdrage."

  • Oma’s wil is wet!?]

    Dit jaar speelt toneelvereniging "De Deurdouwers" voor u "Oma’s wil is wet", geschreven door Ine Assinck. Het stuk wordt in het Groninger dialect aan u opgevoerd. Het stuk speelt zich af op de Klaziena-hoeve, een afgelegen en niet echt welvarende boerderij. Zebedeus, een weduwnaar woont samen met zijn twee opstandige dochters, zijn oudere broer en zijn moeder. Wat hij mist is een vrouw. Hij heeft stiekem een advertentie in de krant gezet en vertelt dit zijn dochters.

  • Tijd voor beweging en beleving

    De vuurwerkdampen zijn inmiddels weer opgetrokken. De vereniging Vrienden van de Heemtuin wil u van harte uitnodigen voor een verfrissende wandeling in het nieuwe jaar.
    Tijd voor beweging en beleving
    Op zaterdagmiddag 7 januari om 14.00 uur vertrekken we vanaf het paviljoen van De Heemtuin in Muntendam. Uw gids is Ietse de Groot, die u op zijn eigen wijze wegwijs maakt .
  • Nieuwjaarsmiddag in De Broeckhof

    De Commissie 55+ activiteiten organiseert op donderdag 12 januari 2017 vanaf 15.00 uur een Nieuwjaarsmiddag in De Broeckhof te Zuidbroek. Alle 55-plussers van Zuidbroek zijn van harte welkom om met elkaar een toast uit te brengen op het nieuwe jaar. De kosten van deze middag, zoals koffie, thee met een nieuwjaarsrolletje, borrel of een consumptie naar keuze en en hartig hapje komt voor rekening van de Commissie 55+.
    U kunt zich tot 10 januari opgeven bij de heer Henk Busscher van De Broeckhof. Graag tot ziens op donderdag 12 januari.

  • Reflecterende huisnummers

    Maak uw adres beter vindbaar, voor hulpdiensten zoals de dokterspost of ambulance. Schaf hiervoor een reflecterend huisnummer aan. De DorpsAdviesRaad (DAR) en het DorpsInformatiePunt (DIP) bieden inwoners van Noordbroek de gelegenheid om, tegen vergoeding, collectief zo’n huisnummer aan te schaffen. Naar aanleiding van de publicatie in de “Midden-Groninger” van 7 december jl. werden al diverse bestellingen gedaan, maar het is gebleken dat nog niet iedereen op de hoogte is van dit project. Onlangs is besloten om het aanmeld termijn te verlengen tot en met 19 januari 2017.

  • CD-presentatie Marco Schuitmaker

    Op zondagmiddag 22 januari 2017 vindt de CD-presentatie plaats van de 17-jarige Marco Schuitmaker. Het is zijn eerste single met de titel ‘Niemand kust als jij’. Deze presentatie wordt opgeluisterd met een keur aan artiesten.Dat Marco talent had bleek snel doordat hij al 3 keer beloond werd met een uitverkiezing voor The Voice Kids. Hij begon dit alles zo leuk te vinden en ging daardoor ook optreden op feestjes en partijtjes.
  • Afvalcontainers tijdens vorst

    Tijdens een periode met vorst kunnen er problemen ontstaan met het legen van de afvalcontainers. De kans is groot dat bij vorst de inhoud van de container bevriest. Hierdoor blijft het afval vast zitten in de container en kan deze niet leeg gemaakt worden. Als gebruiker van de container is het uw eigen verantwoordelijkheid om er voor te zorgen dat het afval zo los in de container zit, dat dit er bij het legen uit valt.

    LET OP!! Ook voor een niet volledig geleegde container betaalt u het volledige legingstarief.

  • Tarieven afval brengpunten

    Vanaf 1 januari 2017 gelden er gelijke tarieven voor het inleveren van grof huishoudelijk afval op de gemeentelijke afval brengpunten in Slochteren en Hoogezand. Vanaf 1 januari mag u daarom als inwoner van Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde of Slochteren kiezen waar u uw grof huishoudelijk afval inbrengt.
    De prijs voor het inleveren van huishoudelijk afval wordt per januari op beide locaties berekend op volume. U betaalt een gedeelte of een meervoud van het bedrag per kubieke meter ingebracht afval.
     
  • Modelspoor bij NNTTM

    Komend weekend staat het vrijwilligersteam van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek weer voor u klaar. Net als vorig jaar zal ook dit jaar de Modelrailgroep Veendam ieder tweede volledige weekend van de maand aanwezig zijn met een grote modelspoorbaan. Het aanstaande weekend is de spoorbaan van Modelrailgroep Veendam weer geopend voor het publiek. 
    Modelspoor bij NNTTM
  • 4 verdachten langer vast na dodelijk schietincident

    Foxhol - Een 29-jarige man uit de gemeente Stadskanaal is vrijdagnacht om het leven gekomen na een schietincident in de Talingstraat in Foxhol. Het slachtoffer raakte vrijdagavond zwaar gewond. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed de man aan zijn verwondingen. De politie hield na een direct ingesteld opsporingsonderzoek tien verdachten aan. Een elfde verdachte werd zaterdag aangehouden. De politie reageerde vrijdagavond op een melding dat een schietincident in Foxhol had plaatsgevonden. De daders zouden gevlucht zijn in meerdere auto’s.

  • ‘De kleine walvis’

    Zaterdag 28 januari spoelen er in Bibliotheek Veendam activiteiten aan voor het gezin. Bezoek het reizende walvisziekenhuis van SOS Dolfijn, geniet van de theatervoorstelling van Jinky’s Mikmak of kom strandjutten in de bibliotheek. Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het prentenboek ‘De kleine walvis’ van Benji Davis tien dagen lang centraal. In dit verhaal draait het om het jongetje Boy die met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje woont.
  • Demonstratie Bloemschikken

    Maandag 23 januari 2017 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een demonstratie bloemschikken gegeven door bloemstyliste Heleen Hamminga. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen een klein bedrag. Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 150 afdelingen en rond de 40.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 11 keer per jaar toegestuurd.

  • Nieuwjaars gala een groot feest!

    Op vrijdag 6 januari jl. werd er een Nieuwjaars gala-disco georganiseerd door de Stichting Jeugdwerkgroep Muntendam. Deze werd weer gehouden in de Kelder het dorpshuis ‘de Menterne’, te Muntendam. De muziek werd ook dit keer verzorgd door de bekende Dj’s van de Jeugdwerkgroep. Het was een Gala-disco was voor de Basisschooljeugd en er was een flinke opkomst van maar liefst 60 kinderen. Bijna alle kinderen gingen op ‘chic’ en hadden hun mooiste gala outfit aan. Het nieuwe jaar werd gevierd met een borrelhapje en een drankje.

  • Als verpleeghuisopname in zicht komt

    In het Alzheimer Café Hoogezand Sappemeer van woensdag 18 januari vertelt Sylvia Tiersma, leidinggevende van een psychogeriatrische afdeling in De Burcht, wat u van een opname in het verpleeghuis kunt verwachten.
    Elke derde woensdag van de maand vindt het Alzheimer Café Hoogezand Sappemeer plaats in ZINN-locatie De Burcht, Van der Duyn van Maasdamweg 250, Hoogezand. Van te voren aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis, evenals de koffie en de thee. Bezoekers zijn vanaf 19.00 uur welkom. De avond wordt rond 21.30 uur afgesloten.

  • Baby- en Peutercafé

    Op vrijdagochtend 20 januari vindt het eerste Baby- en Peutercafé van dit jaar plaats. Dineke van de bibliotheek leest voor uit De kleine walvis.
     
    Nationale Voorleesdagen
    In de periode 25 januari t/m 4 februari staan de Nationale voorleesdagen centraal in de bibliotheken, scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Op allerlei manieren besteden instellingen aandacht aan het belang van voorlezen aan jonge kinderen. Dit jaar is De kleine walvis van Benji Davis gekozen tot prentenboek van het jaar en staan de activiteiten in het teken van dit prentenboek

  • Studie-avonden Israël

    In de Baptistenkerk van Muntendam (Kerkstraat 120) zullen 3 Israël-studie-avonden gehouden worden.
    De avonden zijn op D.V.:
    22 januari/26 februari/26 maart. Begintijd: 19.30 uur.
    Het thema van deze avonden is:‘Gods plan met Israël’

    De avonden zijn onderverdeeld in drie studies:
    Studie 1: ‘De roeping van Abraham’ (David van Wijck)
    Studie 2: ‘De Joodse kijk op de staat
    Israël’ (Christian Stier)
    Studie 3: ‘De toekomst van Israël door het oog van de profeten’ (Ton Stier)

  • Evangelisch Centrum nodigt uit!

    Evangelisch Centrum Zuidbroek houdt zondag 22 januari opnieuw een gezinsdienst. De naam dekt misschien niet helemaal de lading, omdat men zou kunnen veronderstellen dat dit alleen voor gezinnen is bedoeld. Niets is echter minder waar! Het betekent namelijk dat de samenkomst uitermate geschikt is voor mensen van alle leeftijden (kinderen en volwassenen). De invulling van de dienst wordt op zo’n manier vormgegeven dat het boeiend is voor jong en oud. Het is belangrijk dat de mensen zich thuis voelen. Er wordt op een eenvoudige manier vertelt vanuit de bijbel.

  • Vrijwilligers ZINN locatie De Burcht

    In De Burcht wonen ouderen met dementie in een woongroep waar een huiselijke sfeer centraal staat. Elke bewoner heeft een eigen studio en overdag verblijft men in de gezellig ingerichte huiskamer. Recent is op de psychogeriatrische afdeling een extra huiskamer gerealiseerd, waar een bijzonder project van start is gegaan. 
    Vrijwilligers ZINN locatie De Burcht
  • Oma’s wil is wet !?

    Dit jaar speelt toneelvereniging ‘De Deurdouwers’ voor u ‘Oma’s wil is wet’, geschreven door Ine Assinck. Het stuk wordt in het Groninger dialect aan u opgevoerd. Het stuk speelt zich af op de Klazienahoeve, een afgelegen en niet echt welvarende boerderij. Zebedeus, een weduwnaar woont samen met zijn twee opstandige dochters, zijn oudere broer en zijn moeder. Wat hij mist is een vrouw. Hij heeft stiekem een advertentie in de krant gezet en vertelt dit zijn dochters.
  • Old timers bij autobedrijf Tulp

    ‘Een uit de hand gelopen hobby’, zo noemt Albert Tulp zijn verzameling old timers. Hij is begonnen met 2,3,4 auto’s en zo steeds meer. Niet kant en klaar opgekocht, maar grotendeels zelf opgeknapt. Niet alleen, maar dinsdagavond is al lange tijd een gezellige sleutelavond voor een aantal mannen. Zo worden talloze auto’s weer helemaal opgeknapt. Zo ook Ed (vernoemd naar Ed Bever uit de Fabeltjeskrant), een fiat Multipla uit 1964 waar weinig meer van over was na een ongeluk, alleen de cabine en het onderstel.
  • 98 Jaar en fan van Sven

    Een reisverslag van de 98-jarige Jo Tonkes uit Muntendam. “Het afgelopen weekeind ben ik een dag met mijn dochter naar het EK schaatsen Sprint en Allround naar Thialf in Heerenveen geweest. Ik had mij er al maanden op verheugd. In eerste instantie zouden wij op zaterdag de wedstrijden gaan bekijken. Helaas was het wegens het weer te gevaarlijk om daar naar toe te gaan. Dus de teleurstelling was enorm. Gelukkig was er nog plaats op zondag. En zo hebben wij gezien dat alle EK kampioenen waaronder Sven Kramer en Ireen Wüst in de arrenslee werden rondgereden.
  • Jong & oud winterwandeling

    Koning winter speelt mee: het is koud, er ligt sneeuw, het landschap ziet er prachtig, bijna sprookjesachtig uit. Het is voorjaar 2015. De organisatie van de club van 100 zit bijeen om één van de 3 tot 4 jaarlijkse gezellige avonden invulling te geven. De club van 100 is een afdeling binnen voetbalclub V.V. Meeden. Met een kleine financiële bijdrage kan een ieder de jeugdafdeling van de VV sponsoren door lid te worden van deze club binnen de club. Als tegenprestatie organiseert de organisatie een aantal gezellige avonden en geven deze o.a.
  • Feestelijke oprichting ‘Mit Mekoar’

    “De Initiatiefgroep Behoud Gockingaheem is er klaar voor. Medio december vorig jaar berichtten wij u al dat er in januari 2017 belangrijke stappen zouden worden gezet om een stevige basis neer te zetten die het behoud van Gockingaheem weer dichterbij zouden brengen.”
     
    Een korte samenvatting uit dat persbericht:
    “Om Gockingaheem open te kunnen houden en (op termijn) ook ouderen die thuis willen blijven wonen te kunnen ondersteunen, is er naast een goede samenwerking tussen zorgpartijen, huisarts, gemeente en woningcorporaties ook veel inzet van vrijwilligers nodig. Om de afstemming en samenwerking tussen deze vrijwilligers en bewoners en zorgorganisaties goed vorm te geven is een dorpszorgcoöperatie in andere dorpen een goede vorm gebleken. Een dorpszorgcoöperatie is een rechtsvorm waarbinnen veel activiteiten kunnen plaatsvinden, met een grote inbreng en betrokkenheid van de leden”.

  • Teken voor vast werk

    Zaterdag 28 januari 2017 zal dit het thema zijn voor de 2e PvdA Slinger in Oost Groningen. Diverse dorpen in ons gebied kleuren dan weer rood. Deze plaatsen zijn: Veendam, Pekela, Winschoten, Ter Apel en Stadskanaal. Tweede Kamerleden en aspirant Tweede Kamerleden zoals Gijs van Dijk, Tjeerd van Dekken, John Kersten, Henk Nijboer en WIlliam Moorloag en de vele PvdA vrijwilligers willen met de Oost Groninger bevolking in gesprek over werk en vooral vast werk. Tevens kunt u een petitie tekenen voor VAST WERK. Dit is een thema die veel Oost Groningers zal aanspreken.