december 2018

  • Fantastische Sinterklaas disco

    Vrijdagavond 30 november a.s. werd er door de Stichting Jeugdwerkgroep Muntendam  weer een  fantastische  SINTERKLAAS DISCO georganiseerd  in het M.F.C. `de Menterne` te Muntendam. Er waren ongeveer 75 kinderen en veel daarvan gingen verkleed als hulp pietje. Ook was er Sinterklaasmuziek met een heuse disco piet achter de draaitafel. Daarnaast waren er nog meer pieten aanwezig in afwachting van de komst van de goed heilig man. Het was nog even spannend of de goede Sint wel langs zou komen want de arme man heeft het erg druk nu hij in ons land is.

  • Weet wat er leeft

    Weet wat er leeft, velen hebben Mijmering in Meeden al ontdekt, maar ook velen weten nog niet van het bestaan van dit oergezellig winkeltje Mijmering. In een monumentale boerderij bevindt zich in een van de voorkamers de winkel. Herinneringen aan een ver verleden, romantiek en nostalgie is de uitstraling van Mijmering. Landelijke schoonheid en praktische gebruiksvoorwerpen, maar ook kunt u terecht voor een ruime collectie Pools aardewerk (Bunzlau Castle), geurkaarsjes en kaarten. Laat u verrassen.

    Hereweg 83 Meeden
    www.mijmering.nl

  • Gratis kerstfair in het station Zuidbroek

    In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 december organiseert het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum een gezellige kerstfair. Beide dagen is er voor elk wat wils. Er zijn diverse activiteiten, zoals een workshop houten kerstfiguren
    beschilderen, er zijn diverse modelspoorbanen in kerstsfeer en u kunt uw huisdier laten schilderen (neem een foto mee).
    Natuurlijk zijn er kerstdecoraties te koop. En zowel binnen als buiten kunt u terecht voor een hapje en een drankje. De kinderen kunnen buiten marshmallows roosteren.

  • Kerstconcert 2018

    Op zondag 23 december 2018 organiseert het shantykoor ‘De Scheepsjoagers’ uit Muntendam o.l.v. dirigent Nico Dijkman haar jaarlijks Kerstconcert. Het Kerstconcert wordt al vele jaren georganiseerd en wordt altijd zeer gewaardeerd door een groot publiek!
    Kerstconcert 2018 De Scheepsjoagers
    Dit jaar wordt het concert weer gehouden in de verbouwde M.F.C ‘De Menterne’ in Muntendam. De zaal zal worden aangekleed tot een warme en sfeervolle ruimte.

  • Team 1 kampioen in de 2e klasse

    Sport Club Tjuchem - tafeltennis - Afgelopen maandag werd Tjuchem 1  in de bloemen gezet. Jos v.d.Tuuk, Jan Boerma en Henk Mulder kunnen terug kijken op een fantastisch gespeelde najaarscompetitie. De laatste avond moesten ze winnen om zo hun naaste concurrenten Argus en DTTC voor te blijven.

    Team 1 kampioen in de 2e klasse.

    Na een 8-2 overwinning op TTV Vries was de spanning voorbij en sleepten ze  verdiend de kampioenstitel van de 2e klasse NTTB in de wacht.

  • Kerstballen Ruil-/Vrijmarkt

    U bent vast niet de enige in Veendam en omstreken die verschillende kerstdecoraties over heeft en wel eens iets anders wil! Alles op het gebied van kerstdecoratie kunt u aanstaande zaterdag 8 december ruilen of verkopen aan een andere liefhebber! De markt vindt plaats in de Winkler Prinspassage. Er zijn enkele tafels beschikbaar, maar u mag uw decoratie natuurlijk ook vanaf een kleedje verkopen!

  • Dichtbundel Henk Puister bijna uitverkocht

    Net als vorig jaar met ‘Weerom noar vrouger’ loopt nu ook de dichtbundel ‘Bliedschop veur t bezeren’ van Henk Puister als een trein. De afgelopen 4 weken zijn er in Hoogezand en Sappemeer al ruim 100 exemplaren verkocht.
    Dichtbundel Henk Puister bijna uitverkocht
    Volgens schrijver-dichter Henk Puister heeft dit naast de inhoud vooral te maken met de speciale prijs van 5 euro (oorspronkelijke winkelprijs 12,50 euro) en de tijd van het jaar.

  • Definitief ontwerp gemeentehuis gereed

    Het college van Midden-Groningen heeft ingestemd met het definitief ontwerp voor het nieuwe gemeentehuis in Hoogezand en legt het nu ter besluitvorming aan de gemeenteraad voor. Op 28 februari 2019 neemt de gemeenteraad hierover een besluit en over het budget dat nodig is om het plan uit te kunnen voeren.
     
    Definitief Ontwerp fase 2 Het Kielzog

  • Piano voor De Burcht

    Dinsdag 4 december werden de bewoners van ZINN locatie De Burcht verrast met een nieuwe piano. Robert Berting, voorzitter van de Vrienden van ZINN overhandigde op feestelijke wijze het nieuwe instrument aan clustermanager Jan Wilts.
    Piano voor De Burcht
    De piano heeft een mooi plekje in het restaurant gekregen. Pianiste Anne Mak trakteerde de aanwezigen op een klein concert, zodat iedereen meteen kon genieten van de prachtige klanken van de piano.

  • Winterdichters in de Bibliotheek

    Op donderdag 20 december dragen dichters en schrijvers uit de regio hun mooiste wintergedichten en korte verhalen voor in de Bibliotheek Hoogezand van 19.00-21.30 uur. Muziek en kerstdecoraties brengen ons in stemming voor de feestdagen. Hoe mooi is het om je ook te laten inspireren door regionale talenten? Zij hebben hun gedichten en verhalen met zowel vrolijke als melancholieke gedachten over deze decembermaand op papier gezet en komen dit voordragen in de Bibliotheek Hoogezand.

  • Super leuke Kerstworkshop

    Afgelopen vrijdag was door O.A.M. in de Menterne in Muntendam een Kerstworkshop georganiseerd. In ons dorp worden momenteel verschillende Kerstworkshops aangeboden. Maar gelukkig wisten 16 personen ons toch te vinden. Gerda Hummel verzorgde deze middag. En bracht de aanwezige dames ( helaas geen heer) stap voor stap bij hoe je het beste een mooi kerststuk kunt maken. Als verrassing kregen alle deelneemsters een zeer leuke, blijvende, kaars in het werkstuk gestoken. Het was een gezellige en ontspannen middag.

  • Regiotoernooi Judo Ryu

    Zaterdag 8 december was de dojo van Judo Ryu Muntendam het podium voor een regiotoernooi. Op een regiotoernooi komen kinderen van de samenwerkende verenigingen uit de regio, bij elkaar om een leuk toernooi te maken. De poules worden zo ingedeeld, dat iedereen plezier heeft en elk kind gaat met een prijs naar huis! Voor de thuisvereniging hieldt dat de volgende prijzen in: eerste plek, Lars Schut, Maud Mossel, Milou Venema. Tweede plek, Charel Scholtens en Bas Hanenburg. Een derde plek voor Demiray Dodde, Timon Veldhuis, Hugo van de Veen en Roan Doeve.

  • Kerstuitvoering in vanBeresteyn

    Leerlingen van de Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam verzorgen jaarlijks een voorstelling voor ouders, familie, vrienden en andere geïnteresseerden. Docenten en leerlingen heten u op woensdag 19 december van harte welkom in theater vanBeresteyn te Veendam! Het programma is samengesteld tijdens de wekelijkse lessen en bevat naast kerstmuziek ook werken uit de klassieke en de populaire muziek. Charlotte Uneken start met de afdeling modern ballet met een Christmas show van de Rockettes, gevolgd door muziek leerlingen.

  • Conflict over Wmo-vervoer bijgelegd

    FNV Taxi, Connexxion Taxi Services en de gemeente Midden-Groningen gaan samen onderzoeken hoe zij het Wmo-vervoer beter en goedkoper kunnen organiseren. Dat hebben de drie partijen vandaag onder leiding van bemiddelaar Jan Bos, directeur van Publiek Vervoer Groningen en Drenthe, met elkaar afgesproken. Met deze afspraak is het conflict bijgelegd en zijn verdere acties van de baan.
     

  • Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

    Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft zaterdag 8 december 2018 een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Geert Mellens (57 jaar) uit Hoogezand. De heer Mellens is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De Koninklijke Onderscheiding werd 's avonds aan hem uitgereikt bij de brandweer in Hoogezand tijdens de jaarlijkse Korpsbindingsavond.
     
    Verdiensten van de heer Mellens

  • Extraatje voor kinderen in minimagezinnen

    Gezinnen in Midden-Groningen met een inkomen tot 115 procent van het sociaal minimum krijgen voor elk kind een Kindpas toegestuurd: een kaart met een winkeltegoed van 45 euro. ‘We hebben wat geld over in ons potje voor minima-ondersteuning, en dat besteden we op deze manier heel zinvol’, legt wethouder Peter Verschuren uit.  ‘We willen dat kinderen volwaardig mee kunnen doen in de samenleving, ook als de ouders weinig geld hebben. Volgend jaar gaan we daarvoor werken met een webwinkel die het aanvragen heel simpel maakt. En dit jaar bieden we graag de mogelijkheid om met de feestdagen iets extra’s te doen.
    Gemeentelijk extraatje voor kinderen in minimagezinnen

  • Nieuwe webwinkel voor minima

    Met ingang van 2019 heeft de gemeente Midden-Groningen een nieuw minimabeleid. Er is dan één regeling die voor alle inwoners hetzelfde is: het Meedoen Fonds!
    Dit fonds vervangt de drie fondsen die er voorheen waren namelijk het Activiteitenfonds, het Participatiefonds en het Stimuleringsfonds. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Belangrijke aanbieders als Het Kielzog en De Kalkwijck hebben zich al aangemeld als aanbieder van activiteiten voor de webwinkel. Daarmee komt het uiteindelijke doel steeds dichterbij: iedereen doet mee in Midden-Groningen!
     

  • Opening 3-minute-store

    
“Ik ben ervan onder de indruk hoe snel brand om zich heen grijpt en hoe weinig tijd je als bewoner hebt om de weg naar buiten te vinden. Ik vind dat deze voorlichting voor heel Nederland van belang is en ben blij dat we dit met de veiligheidsregio kunnen doen.” Met deze woorden opende burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen vrijdagmiddag om 13.00 uur de 3-minutestore van de brandweer in Hoogezand. Hij knipte een lint door waarmee de tijdelijke winkel in winkelcentrum de Hooge Meeren officieel werd geopend.

  • Vondst asbest op bouwterrein Duurkenakker

    Na een melding in de ochtend van 11 december, van het aantreffen van asbestverdacht  materiaal, is in opdracht van de gemeente Midden-Groningen met lint een gebied afgezet. Het gaat om het gebied ten noorden van Duurkenakker in Meeden tussen het A.G. Wildervanckkanaal en de spoorlijn naar het Railservice Centrum Veendam.
    Uit eerste onderzoek blijkt dat het inderdaad om asbest gaat in een gebied van ongeveer 750 meter bij 50 meter. Ook zijn er daar meerdere borden gevonden met daarop onder andere de tekst ‘wie wind zaait zal asbest oogsten’.

  • Midden-Groningen doet mee in SunBrouck

    Op woensdag 12 december tekenden wethouders Jaap Borg en Peter Verschuren voor deelname aan coöperatie SunBrouck. Deze coöperatie realiseert een zonnepanelenpark op de oude crossbaan in Zuidbroek. Hier is ruimte voor 1.800 zonnepanelen, waarvan er op dit moment 800 (fase 1) gerealiseerd zijn. De gemeente beschikt in de eerste fase over 160 panelen. In de tweede fase komen hier nog eens 80 bij.

  • Midden-Groningen schikt met FNV

    Het college van Burgemeester en Wethouders van Midden-Groningen heeft een schikking getekend met vakbond FNV in de langlopende discussie over de re-integratietrajecten bij PostNL in Kolham. De schikking houdt in dat er een compensatieregeling van 64 euro per 4 weken komt voor de medewerkers die vanaf medio 2015 in een re-integratietraject bij PostNL hebben gewerkt, zowel in de ochtend- als avondploeg, plus een vergoeding voor de FNV van 30.000 euro. Totaal komt dit neer op circa 150.000 euro.
     

  • Herinneringen aan Hoogezand-Sappemeer

    Tijdens de laatste ledenbijeenkomst in het jubileumjaar van de Historische Vereniging Hoogezand - Sappemeer e.o. in Muziekcafé De Tibbe, presenteerden de redacteuren Daan Hulsebos en Okkie Smit het grote jubileumboek “Herinneringen aan de gemeente Hoogezand - Sappemeer” . Een schitterend, 170 pagina’s tellend boek, met mooie, nostalgische jeugdverhalen van de leden, geboren en getogen in de voormalige gemeente Hoogezand – Sappemeer, met vele prachtige, niet eerder gepubliceerde foto’s.

  • Naturalisatieceremonie Midden-Groningen

    Donderdag 20 december hebben verschillende inwoners van Midden-Groningen het Bewijs van (bekendmaking) Nederlanderschap van burgemeester Adriaan Hoogendoorn ontvangen. Het gaat om mw. Nouri, mw. Ifrah en haar dochter, mw. Naimo en haar drie dochters, mw. Şimşirel, mw. Sisot, dhr. Buzan, mw. Lins Souza, mw. Huda en haar zoon en twee dochters, mw. Negapatan en Hanna Teklay Gebreslassie.

  • 21ste Night of the Guitars met mystery guest

    Het topje van de ijsberg van de (meest) Veendammer muziekscene verzamelt zich zaterdagavond 5 januari 2019 in Hotel Parkzicht voor de jaarlijkse wintereditie van de Night of the Guitars. De formule is bekend! Iedere muzikant kiest uit zijn of haar muziekcollectie twee nummers die in willekeurige samenstellingen worden gespeeld. Het begon ooit met een avond gitaarmuziek in (voormalig) Grootcafé Janssen & Janssen met bevriende Veendammer gitaristen. Dat was het idee van o.a. Be Wever in december 2006.

  • Verbouwing en versterking pand Staatsbosbeheer

    Staatsbosbeheer heeft toestemming gekregen om een monumentaal pand in het centrum van Slochteren te verbouwen en te versterken. Het gaat om het pand dat voorheen werd gebruikt door de Hubo, werd aangekocht door gemeente Slochteren en in 2014 is doorverkocht aan Staatsbosbeheer dat het als bedrijfspand in gebruik gaat nemen. In de eerste maanden van 2019 start Staatsbosbeheer met het uitwerken van het inrichtingsplan met zorg voor het monument.