WP Kunst bij Actemium

Leerlingen van scholengemeenschap Winkler Prins exposeren vanaf 2 juli bij Actemium in Veendam. De tentoonstelling verbindt kunst en techniek op kleurrijke wijze.
WP Kunst bij Actemium
Actemium is een van de sponsoren van Paragon TechforFun, het techniekstimuleringsproject van Winkler Prins en basisscholen in Veendam en Midden-Groningen. Het bedrijf wil niet alleen de ‘harde’ kant van techniek promoten, maar ook de creatieve kant van werken in de technische industrie benadrukken. Daarom kregen leerlingen uit havo en vwo 2 dit jaar de opdracht creatief aan de slag te gaan met het thema ‘robotisering’. Ter inspiratie kregen ze een rondleiding door het bedrijf.

“De leerlingen hebben gewerkt met mono-print, sjablonen en veel kleur, aansluitend op de lesstof van dit jaar,” vertelt docente Jeanine Homans. “Je kunt zien dat ze goed hebben nagedacht over het thema. Elk werkstuk heeft een verhaal. Vooral de vervlechting tussen mens en robot komt in veel schilderijen terug.” Op 2 juli is de expositie op feestelijke wijze geopend in het bijzijn van de leerlingen en hun ouders. Andere belangstellenden kunnen de expositie daarna, in overleg met Actemium, bezoeken.

Reactie toevoegen