Inspiratiesessie van waterstofgenie

De wereld schoner maken: dat is het doel van het in Hoogezand gevestigde familiebedrijf Holthausen. Op 23 mei van 19.30 – 21.30 uur vertelt Carl Holthausen alles over zijn waterstofuitvinding tijdens een speciale inspiratiesessie in het eLAB van Bibliotheek Hoogezand.
 
Transport op waterstof
Het bedrijf Holthausen werd opgericht in 1945 toen de wederopbouw van de Groningse scheepswerven startte en er veel vraag was naar zuurstof voor las- en snijwerkzaamheden. Door de jaren heen heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een van de meest innovatieve bedrijven ter wereld op het gebied van duurzame energie. De broers Stefan en Carl ontwikkelden ‘groengas’ voor hun transport en kort daarop ontstond het idee voor waterstof als brandstof. Een grote waterstofbus, bootjes die op waterstof varen en zelfs een omgebouwde Tesla, de ‘Hesla’, die op waterstof rijdt: de broers Holthausen hebben het allemaal ontwikkeld en reizen de hele wereld over met hun verhaal over waterstof.
 
Laat je inspireren
Een waterstofgenie zijn kost veel tijd, maar op 23 mei maakt Carl even tijd vrij om uitgebreid over zijn waterstofuitvindingen te vertellen in Bibliotheek Hoogezand. Wat is er allemaal mogelijk met waterstof? Hoe ontstond het idee? En hoe ziet het leven van een uitvinder, want dat is Carl, eruit? De inspiratiesessie vindt plaats in het eLAB van Bibliotheek Hoogezand. Want waar voelt een uitvinder zich meer thuis dan op een plek waar iedereen, jong en oud, mag experimenteren met de nieuwste technologieën?
 
Aanmelden
De inspiratiesessie van Carl Holthausen bijwonen? Meld je dan aan via hoogezand@biblionetgroningen.nl. De entree is gratis.

Reactie toevoegen