Goud, zilver en brons in Uithuizen.

In Uithuizen werd afgelopen zaterdag de tweede voorwedstijd acrogymnastiek in de D/E-lijn gehouden. De meiden van Het Turninstituut streden voor de titel ‘Provinciaal kampioen’ en probeerden zich te plaatsen voor de district finale op 23 maart in Gramsbergen.

Goud, zilver en brons voor Het Turninstituut Hoogezand tijdens de provinciale kampioenschappen acrogymnastiek in Uithuizen

Dorien Dieterman, Rianne Pluim en Natascha Roossien zijn voor het eerst dit seizoen een trio in de categorie D-lijn senior. Tijdens de eerste voorwedstijd behaalden ze al een 2de plaats, dus ze moesten vandaag weer een goede oefening neerzetten en dat deden ze! Met een hogere score werden ze met 23,45 punten weer knap 2de! De 3de plaats in deze categorie was voor clubgenoten: Julie Hendriks, Felicia Boonman en Demi Westers. Zij werden de vorige keer 4de en schoven nu een plekje omhoog naar het podium. Ze kregen voor hun oefening een mooie score van 22,91 punten. Deze beide teams plaatsen zich rechtstreeks voor de district finale.
In de categorie duo E-lijn junior deden Florianne Bakema/ Mirna van der Grind en Yorna Boer/ Myrthe Smit mee. Zij werden met nette oefeningen achtereenvolgens 6de en 8ste. Bij beide teams ging het een stukje beter dan de vorige keer. De beide teams staan met deze score reserve voor de district finale en gaan verder trainen voor de vriendschappelijke wedstrijden.
Tijdens de tweede wedstrijd was het de beurt aan Naya Nasser en Sarah Wilkens in de categorie duo D-lijn junior. Tijdens de vorige wedstrijd behaalden ze al een 1e plaats en dat deden ze deze keer weer! Erg overtuigend met maar liefst een score van 24,22!
In de categorie duo D-lijn senior verbeterden Britt Pesman en Ilonka Schut hun score ten opzichte van de vorige wedstrijd en eindigden met een nette oefening op de 5de plaats. Ook deze 2 teams hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de district finale.
In de categorie trio D-lijn junior deden in de derde wedstrijd Senna Frederiks/ Ruth Roorda/ Marit Veen en Jolieke Bakema/ Kira Bielderman/ Leona Löhr mee. De vorige keer behaalden Senna, Ruth en Marit een 2de plaats, helaas vielen ze dit keer met een prima oefening net buiten het podium op een 4de plaats. Ze zijn met deze score geplaatst voor de district finale. Jolieke, Kira en Leona eindigden met een prima oefening in deze categorie op plaats 7. Larissa Westerhof en Jannemiek Daemen deden hun oefening ook erg netjes en eindigden in de categorie duo E-lijn jeugd op de 6de plaats. Deze meiden staan reserve en trainen ook door voor de vriendschappelijke wedstrijden.

De trainsters Judith Heckman, Eline Hovinga en Agnes Boven zijn erg tevreden met de resultaten van al hun turnsters!