Herinneringen aan Hoogezand-Sappemeer

Tijdens de laatste ledenbijeenkomst in het jubileumjaar van de Historische Vereniging Hoogezand - Sappemeer e.o. in Muziekcafé De Tibbe, presenteerden de redacteuren Daan Hulsebos en Okkie Smit het grote jubileumboek “Herinneringen aan de gemeente Hoogezand - Sappemeer” . Een schitterend, 170 pagina’s tellend boek, met mooie, nostalgische jeugdverhalen van de leden, geboren en getogen in de voormalige gemeente Hoogezand – Sappemeer, met vele prachtige, niet eerder gepubliceerde foto’s.

v.l.n.r. Jenny Eewold en vader Nico Eewold ontvangen het eerste exemplaar van de redacteuren Daan Hulsebos en Okkie Smit. Foto © Wim A.H. Rozema – HVHS.

Naast de bijdragen van de leden komen ook bekende oud-plaatsgenoten aan het woord, zoals o.a. Marianne Timmer, Bert Visscher en Marcel Hensema. De initiatiefnemers Nico Eewold en zijn dochter Jenny namen het eerste exemplaar in ontvangst.Voordat alle leden een gratis exemplaar kregen, werden de redacteuren, de auteurs en het bestuur beloond met een daverend applaus uit de bomvolle zaal. De Historische Vereniging Hoogezand-Sappemeer e.o. is in 1992 opgericht ter bevordering van "de studie over de geschiedenis van Hoogezand-Sappemeer en omstreken in de ruimste zin" en "om te fungeren als ontmoetingspunt voor allen die zich betrokken voelen bij de geschiedenis van Hoogezand-Sappemeer". Voor belangstellenden zijn van deze éénmalige uitgave extra exemplaren beschikbaar à € 12,50.  Bestellen kan via email histverhosap@gmail.com of telefoonnummer : 0598-382304.

Reactie toevoegen