Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft zaterdag 8 december 2018 een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Geert Mellens (57 jaar) uit Hoogezand. De heer Mellens is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De Koninklijke Onderscheiding werd 's avonds aan hem uitgereikt bij de brandweer in Hoogezand tijdens de jaarlijkse Korpsbindingsavond.
 
Verdiensten van de heer Mellens
Volgens burgemeester Hoogendoorn kan de heer Mellens gekwalificeerd worden als: “Iemand die zich geruime tijd voor de samenleving heeft ingespannen. Hij is in 1988 gestart met zijn brandweercarrière bij de bedrijfsbrandweer van Eska Graphic Board in Hoogezand. Daarop volgend is hij vanaf 1 april 1997 tot en met 30 september 2018 onafgebroken brandweervrijwilliger geweest bij de overheidsbrandweer. Eerst bij de gemeentebrandweer van de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Vanaf 1 januari 2014 tot 1 oktober 2018 is hij in dienst geweest van de Veiligheidsregio Groningen.”
 
De heer Mellens heeft meer dan 21 jaar gewerkt als een volledig opgeleid en allround brandweerman in overheidsdienst. Hij is altijd zeer actief en betrokken geweest bij de vrijwillige brandweer van de gemeente Hoogezand-Sappemeer en binnen de huidige Veiligheidsregio Groningen, waar de brandweer thans deel vanuit maakt.

Reactie toevoegen