Vruchtbomen- en Snoeidagen bij Foltz

Op 27 en 28 oktober draait het bij Tuingoed Foltz in Meeden allemaal om vruchtbomen, kleinfruit en de inrichting van tuin en erf. Tijdens de jaarlijkse Vruchtbomen- en Snoeidagen presenteert de Groningse kwekerij een grote collectie vruchtbomen en kleinfruit, waaronder veel oude appel-, peer- en pruimrassen en minder bekende soorten als kwee, Nashi-peer en mispel..
Vruchtbomen- en Snoeidagen bij Foltz
Bezoekers kunnen meegebracht fruit laten determineren bij de stand van de Noordelijke Pomologische Vereniging, bomen aanschaffen bij Foltz, een snoeidemonstratie volgen bij een ervaren vruchtbomensnoeier (11.00 en 15.00 uur) of een herfstwandeling door de tuinen maken met Andries Bierling (14.00 uur). Ook worden er in de tuinen demonstraties gegeven voor het gebruik van ambachtelijke tuingereedschappen (12.30 en 16.00 uur).
 
Verder demonstraties van het beste snoeigereedschap, informatie over tuinontwerp en veel heerlijke, herfstige lekkernijen van Lia Simons.
 
Op beide dagen is het tuingoed geopend van 10 tot 5. de toegang is gratis.
 
Adres
Tuingoed Foltz, Hereweg 346, 9651 AT Meeden (tussen Veendam en Winschoten), telefoon (0598) 635 000, www.tuingoedfoltz.nl.

Reactie toevoegen