Feestelijke afsluiting van de zomer

Genieten van de nazomer èn je voorbereiden op het winterseizoen. Het kan allebei op de Najaarsplanten­markt die plaatsvindt op 22 en 23 september èn 29 en 30 september bij specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz in Meeden. De Najaarsplantenmarkt geldt als de feestelijke afsluiting van de zomer. Ter ere daarvan gelden flinke kortingen op vrijwel alle planten. Ook worden er alleen tijdens deze weekends grote pollen uit de tuin en overtallige moederplanten verkocht. Op zondag 23 september is De Cruydthoeck te gast met een prachtig assortiment, verwilderingsbollen, zaden en stinzenplanten.
Najaarsplantenmarkt bij Tuingoed Foltz
Plantperiode bij uitstek
Het najaar is de beste tijd om te planten. Een plant die nu de - nog warme - grond in gaat, heeft volgend jaar al een flinke voorsprong. Extra aandacht is er dit weekend voor siergrassen en najaarsbloeiers als herfstanemoon, zilverkaars, asters, zonnehoeden en Salvia’s.
 
Rondleidingen, Teas & Scones en tuinbeelden
Andries Bierling geeft op beide zondagen om 14.00 uur een rondleiding door de tuinen en geeft daarbij ook informatie het gebruik van siergrassen in de privétuin.
In de tuinen staan tot eind september de indrukwekkende beelden van Alinda Ottens, Moniek Westerman en René de Boer opgesteld. Engelse teas & scones en Gronings-Brabants gebak maken er een nazomers tuinfeest van.
 
Verwilderingsbollen en stinzenplanten
Jasper Helmantel, de man achter zadenkwekerij De Cruydthoeck en wilde plantenkwekerij De Heliant, komt zondag 23 september met een prachtig assortiment verwilderingsbollen, zaden en stinzenplanten. Hij informeert bezoekers ook graag over de aanleg van een bloemenweide.
 
De Najaarsplantenmarkt is alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. www.tuingoedfoltz.nl
 
- Adres: Hereweg 346, 9651 AT Meeden. Vanaf de N33 is de route  bewegwijzerd.
- Info: tel. (06) 10 59 34 37 of www.tuingoedfoltz.nl

Reactie toevoegen