Grote oefening EHBO vereniging “Sappemeer”

Afgelopen zaterdag heeft de EHBO “Sappemeer” een grote oefening gehouden op het bedrijfsterrein van Blijham Recycling in Foxham. Een groot deel van de EHBO vrijwilligers deed hier aan mee . 5 casussen verdeeld over het terrein gespeeld door tien lotussen van Lotuskring Noord Drenthe die voortreffelijke slachtoffers hebben neergezet. 5 groepen EHBO,ers moesten per casus de slachtoffers behandelen en inschatten hoe ernstig de verwondingen waren.

Grote oefening EHBO vereniging “Sappemeer”

Ze hebben die dag van alles gezien van hoofdwonden doorboringen van ledematen tot brandwonden en beknelling onder een oude auto. De oefening werd door de casusleider beoordeeld en na afloop met de groep en de lotusslachtoffers besproken. De EHBO,ers worden extra geschoold tot EHBO plus en een grote oefening als deze draagt daar een steentje aan bij. Zo leert men vooral met elkaar samen te werken de aandoeningen van slachtoffers juist in te schatten en wel of niet te behandelen . Ook leert men beter de juiste materialen te hanteren en de posten te gebruiken .Naast dat het een leerzame dag was is er ook tijd voor plezier en na afloop met elkaar aan de BBQ ook het weer was geweldig al met al een zeer geslaagde dag en een tevreden bestuur.
Wilt u ook vrijwilliger worden neem dab=n gerust contact op met de grootste en gezelligste EHBO vereniging in Midden Groningen www.ehboverenigingsappemeer.nl

Reactie toevoegen