Zoveel mogelijk boeken scoren

Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren de Groningse bibliotheken samen met FC Groningen in de Maatschappij het leesproject Scoor een Boek! uit voor leerlingen van groep 5 en 6. De leesconsulenten van de Bibliotheek doen de aftrap op de deelnemende scholen in de week van 2 t/m 9 februari.
Zoveel mogelijk boeken scoren

Tom van Weert
In Midden-Groningen gaan 900 leerlingen de komende tien weken zoveel mogelijk boeken lezen. Leesvaardigheid is van groot belang voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen en plezier in lezen is daarvoor een belangrijke voorwaarde. Met dat doel koppelt de Bibliotheek met Scoor een Boek! lezen aan sport, waarbij ook FC Groningen in de Maatschappij een belangrijke rol vervult.
Leerlingen gaan de komende weken zoveel mogelijk boeken lezen (‘scoren’) in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door FC Groningen-speler Tom van Weert. Na negen weken lezen, sluiten de leerlingen het project sportief af op het voetbalveld van HS 88.
 
Voetbalplaatjes sparen
Naast de schooleditie kent Scoor een Boek! ook dit jaar weer een thuiseditie. De Bibliotheek roept gezinnen op om thuis boeken, kranten en tijdschriften te gaan ‘scoren’. Het hele gezin mag meedoen.
Hoe werkt het? De kinderen – die via school meedoen met Scoor een Boek! – krijgen een poster. Op deze poster kun je voetbalplaatjes sparen. De plaatjes kun je op twee manieren verdienen:
• Leen met het gezin boeken in de bibliotheek en verdien wekelijks een nieuw voetbalplaatje.
• Doe mee de Scoor een Boek! Experience. In diverse bibliotheken worden de komende weken activiteiten georganiseerd. Speel een partijtje robotvoetbal, bouw een voetbalstadion of laat zien wat je kan in de skill-zone! Met deelname verdienen de gezinnen voetbalplaatjes voor de poster.
Heb je de poster niet gekregen, maar wil je wel meedoen? Download de poster via www.biblionetgroningen.nl/scooreenboek

Reactie toevoegen