Kerstnachtdienst Oude Dorpskerk

Zoals gebruikelijk zal er ook dit jaar weer op 24 december de traditionele Kerstnachtdienst worden gehouden in de Oude Dorpskerk van Meeden. Wij zijn verheugd dat het aantal bezoekers van deze Kerstnachtdiensten de laatste jaren nog steeds stijgende is.
Kerstnachtdienst Oude Dorpskerk
Door het aanbieden van een aantrekkelijk en gevarieerd kerstprogramma, waarin veel samenzang, solozang, koorzang en instrumentale begeleiding te horen zullen zijn, hopen we weer dat er vele dorpsgenoten, kerkelijk en niet kerkelijk, de sfeer van Kerst weer mogen proeven in onze Oude Dorpskerk, waarbij de samenzang op het Hinszorgel begeleid zal worden.
Voor deze Kerstnachtdienst is er weer een speciaal Projectkoor in het leven geroepen waarvan de ca. 15 leden, die hoofzakelijk uit onze eigen kerkelijke gemeente komen, maar ook uit de directe omgeving, geheel belangeloos aan deze dienst meewerken. Wij zijn blij, dat we voor deze Kerstnachtdienst wederom financieel gesteund worden door de Dorpscoöperatie van Meeden.
Het Projectkoor staat dit jaar voor het eerst onder leiding van Martijn van Limbeek, terwijl Wim Glasbergen het koor begeleid op de piano. Voor deze Kerstnachtdienst heeft Wim Glasbergen weer een aantal prachtige kerstarrangementen geschreven voor koor en soliste.
Te horen zijn o.a.: In the bleak midwinter, Ave Maria van Caccini, He shall feet his flock uit de Messiah van G.F. Händel, Oh du fröhliche, Gabriël uit de Promise of Christmas van Dan Burgess. Als soliste zal meewerken de inmiddels in Groningen bekende sopraan Hermien Cats uit Stadskanaal.
De samenzang zal begeleid worden door vaste organist Wim Westerman op het uit 1751 stammende Hinszorgel, terwijl de overdenking  door een lid van de Werkgroep Erediensten zal gedaan worden.
 

Reactie toevoegen