Golden Oldies

Met een zeer rijke volleybalhistorie wijdt Krathos een gedeelte van de 5e editie van 24-Smashing aan de “Golden Oldies”. Daar waar volleybalvereniging Krathos dit jaar eveneens de 5e verjaardag viert, gaat het volleybal binnen de gemeente ruim 87 jaar terug in de tijd. Zeker met Formido/DAK vierde het volleybal gloriejaren met kampioenschappen in de 1e divisie, internationals uit Hoogezand-Sappemeer en nationale volleybalsuccessen in de beker.
Tijdens het toernooi wordt volleyballend teruggegaan naar deze glorietijden van het volleybal in de gemeente. Oud-leden kunnen zich opgeven voor specifieke “Golden-Oldies” poule(s). Deze poules gaan spelen volgens de spelregels die gelde in 1999, het laatste succesjaar van “Stichting Topvolleybal Hoogezand-Sappemeer”. Ten opzichte van nu houdt dit in dat er bij de serve geen netband geraakt mag worden, het side-out systeem wordt gehanteerd en de serve op de rechtsachter uitgevoerd moet worden.
Naast de sportieve verplichtingen is de opzet van het toernooi tevens dat alle oud-bekenden elkaar weer gaan zien in de sporthal.
Meer informatie over de “Golden Oldies” van Hoogezand is te vinden op www.krathos.nl/toernooi.php of op de facebookpagina’s van “Krathos” of “Volleybalhistorie Hoogezand-Sappemeer”.

Reactie toevoegen