Saints & Angels

Meeden - De Christmas Fair 'Saints & Angels' is inmiddels een begrip in Noord-Nederland en ver daarbuiten. Ook dit jaar ademt Tuingoed Foltz in Meeden drie weekends - 25/26 nov, 2/3 dec èn 9/10 dec - een wel heel oorspronkelijke wintersfeer; Frans-landelijk met een accent op oud en doorleefd. Daarbinnen is de variatie groot. Van engelen tot heiligenbeelden, van fonkelende kroonluchters tot sfeervolle kandelaars, van glaswerk tot prachtige serviezen. Met originele groene materialen, culinaire verrassingen en allerlei leuke activiteiten, zoals groendemonstraties, broodbakken bij open vuur en een winterwandeling over het tuingoed.
Per weekend wisselende standhouders, waaronder dit jaar veel nieuwe, presenteren onder meer schapenvachten, handgeweven stoffen, exclusieve sieraden, woonaccessoires, beelden, schilderijen, jams en chutneys, taarten, wijnen, bonbons, sterren uit verre oorden en tal van andere originele cadeau-artikelen en sfeermakers.
 
Demonstraties en takkenkraam
In de boerderij geeft Dorine Folkerts demonstraties in het maken van exclusieve kransen, guirlandes en tafelversieringen. Bij de takkenkraam kunnen bezoekers kiezen uit een prachtige collectie losse groene materialen, als pepperberries, maretak, Kaaps groen, kleurrijke vruch- ten en dadeltakken.
 
Proeverijen, brandende vuur- korven
Bij binnenkomst wordt iedere bezoeker als gast ontvangen met een glas kruidige appeldrank. Heerlijk bij de overal brandende vuurkorven, waar je onder begeleiding zelf stokbrood kunt bakken. Ook erg leuk voor kinderen. Meer lekkernijen zijn te vinden in de oude koestal en verspreid over het terrein.
Winterwandeling
Op alle dagen van de fair kunnen bezoekers om 14.00 uur meedoen aan een Winterwandeling langs verrassende plekken van het 4 hectare grote landgoed, dat er ook ’s winters sprookjesachtig uitziet.

Reactie toevoegen