Ontbijten met de burgemeester

Muntendam - Afgelopen woensdag heeft groep 8 van obs de Tandem uit Zuidbroek samen met meester Jasper heerlijk en bovenal gezond ontbeten met burgemeester Munniksma in de raadzaal. 
Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin ruim 550.000 kinderen samen gezond hebben ontbeten op zo’n 3.000 basisscholen, wordt benadrukt hoe belangrijk een goed ontbijt is voor de gezondheid. 
Ontbijten met de burgemeester
De leerlingen van de Tandem hadden zelf brood meegenomen met gezond beleg als (smeer)kaas, melk en zeker niet te vergeten fruit en plakjes komkommer. Er werd samen lekker van gesmuld. 
Natuurlijk was er ook tijd om te kletsen met de burgemeester. Zijn vrouw is jarenlang juf geweest dus hij wist veel van de lagere school. De kinderen mochten vragen stellen en op een gegeven moment kwam het onderwerp op loopbaan en doorleren. “Ach”, zei één van de jongens, “als je burgemeester wilt worden dan hoef je niet meer te leren, dat is toch makkelijk.” Hiermee kreeg hij de heer Munniksma even stil. 
 
De kinderen kregen toch van hem nog een ‘Menterwolde’ tas met inhoud (waaronder een pet) als aandenken en een rondleiding door het gemeentehuis. Ze vonden het erg leuk.

Reactie toevoegen