PvdA bezoekt Kolham, Siddeburen en Overschild

Afgelopen zaterdag is de PvdA in de Lijwiekstee geweest om hier hand en span diensten te verrichten. Het was een leuke middag en we hebben in het zorghotel meegeholpen. Thea heeft soep gekookt voor de afdeling voor jongeren en we hebben een klein beetje kunnen helpen op de afdeling met demente bejaarden. Wat een prachtig concept! We gaan dit binnenkort nog eens over doen!
PvdA bezoekt Kolham, Siddeburen en Overschild
De kandidaten voor de gemeenteraad van de PvdA zijn vandaag op pad geweest met Henk Nijboer en William Moorlag.
Als eerste bezochten we dorpshuis de Mainschoar te Kolham. Daar kregen we een hele duidelijke uitleg van bestuur van het dorpshuis en de dorpsvereniging over de plannen voor het nieuwe dorpshuis en de lange weg die ze hier al voor moesten gaan. De plannen die er liggen zijn een mooi voorbeeld van burgerparticipatie en men gaf een rondleiding door het gebouw. Hierna werden we ontvangen door Rehoboth in Siddeburen waar men al sinds 2012 bezig is met het realiseren van MFC Siddeburen. Er werd een presentatie gegeven over de lange weg die men hier al is gegaan. Met tekeningen van het CVW waar men voor het versterken o.a. een soort vogelkooi in de kerk wilde bouwen. Gelukkig gaat dit plan niet door en is men voornemens om in 2018 te gaan starten met de bouw van het MFC Siddeburen.
Na ons eigen programma zijn we met Henk Nijboer naar het aanbieden van het witboek geweest in Overschild. Hans Alders en de wethouder van Slochteren de heer Boersma kregen een exemplaar aangeboden. Hierna waren er vragen voor de aanwezige lijsttrekkers van de 10 verschillende politieke partijen. Aan het einde van de middag konden de inwoners van Overschild kennismaken met de politieke partijen en uiteraard vragen stellen. 
 
Een geslaagde dag en we willen uiteraard de mensen hartelijk bedanken voor het ontvangst

Reactie toevoegen