De Fraeylema Koetsentocht

Slochteren is klaar voor de 21ste editie van de Fraeylema Koetsentocht op 2 september a.s.: een evenement met internationale uitstraling, waarbij het publiek kosteloos kan kennismaken met unieke verzamelingen van fraai gerestaureerd, 100 tot 150 jaar oud cultureel erfgoed.
De Fraeylema Koetsentocht
U kunt natuurlijk naar een museum gaan om rijtuigen e.d te bekijken, maar het is mooier om rijtuigen te zien rijden met paard/paarden en pony’s door de straten van de Gemeente Slochteren. Met op de bok de koetsiers en in het rijtuig personen die eruit zien als in de vorige eeuw. De Stichting Fraeylema Koetsentocht stimuleert het rijdend houden van het Nederlands en Groninger erfgoed. De naam en activiteiten zijn gerelateerd aan de prachtige Fraeylemaborg in Slochteren.
Ook dit jaar is de Fraeylema Koetsentocht weer een Concours Traditionele Aanspanningen (CTA) van de NVTG dat wil zeggen dat de deelnemers hun aanspanning kunnen presenteren aan de vakjury van de NVTG. Door minimmaal twee van deze CTA’s mee te rijden en voldoende punten te verzamelen, kunnen de deelnemers zich classificeren voor het officiële Nederlands Kampioenschap Traditioneel Gerij 2017-2018. Maar koetsiers met een authentieke aanspanning kunnen ook meedoen zonder zich te laten jureren.
 
Andere activiteiten in Slochteren
Het Erfgoedplein in Slochteren staat in het teken van een Kunst- en Hobbymarkt. Daar zijn kraampjes ingericht met wat kunstenaars en hobbyisten hebben gemaakt voor huis en tuin. Er zijn zitjes waar u kunt genieten van live muziek en een hapje en drankje. In het koetshuis van de Fraeylemaborg is een expositie van Picasso en tijdgenoten en in het Engelse landschapspark is een keramiektentoonstelling in de “Follies”.
 
De start is om 10.30 uur bij de Manege in Schildwolde en de 25 km tocht eindigt tegen half vier bij de Fraeylemaborg. 
Na de presentatie op het terrein van de Fraeylemaborg gaan de rijders weer terug naar de manege in Schildwolde. 

Reactie toevoegen