Het is altijd leuk!

Afgelopen maandag 28 augustus was weer de aftrap van de kinderspelweken. Op het ijsbaanterrein in Muntendam was het 's morgens een drukte van belang. Veel kinderen, papa's, mama's, opa's en oma's waren op deze mooie zonnige dag gekomen om mee te doen aan allerlei prachtige buitenactiviteiten. 
Het is altijd leuk!
Veel bekende gezichten, Henny, Albert, Roely, Margriet en veel meer vrijwilligers waren weer aanwezig om alles in goede banen te leiden. Albert Bosscher laat nog weten, heel blij te zijn met zoveel vrijwilligers. Burgemeester Rein Munniksma, de wethouders Jaap Borg en Lian Veenstra waren bij de opening aanwezig. Ze moesten als openingshandeling ballonnen lek prikken. In één van die balonnen zat een sleutel verstopt, deze gaf toegang tot de berging. Hier hing een bord met de tekst “Opening Spelweek 2017. "Ik vind het een geweldig mooi initiatief", zegt Jaap Borg. "Alles is weer prima geregeld en de kinderen krijgen weer een prachtig programma voorgeschoteld en… alles kan zo aan het weer aangepast worden." Na de openingshandeling begonnen de kinderen met hutten bouwen. Vol enthousiasme wordt er direct met pallets gesleept. En… degene die geen hutten wil bouwen kan met allerlei spelletjes meedoen. 
 
Neptunes opent de spelweek in Noordbroek 
In Noordbroek zijn alle kinderen en ouders om 10 uur verzameld bij de Duivenkeet en wachten ze op hoog bezoek Neptunes, koning der zee is speciaal voor de kinderspelweek naar Noordbroek gekomen.
Neptunes opent de spelweek in Noordbroek. Foto: Karl Josip V. Engels
Hij heeft enkele zeemeerminnen meegenomen en zijn eigen bootje. Na het loslaten van de ballonnen, werden de prijswinnaars van vorig jaar bekend gemaakt. Eline, Laura en Dana kregen hun prijs uit handen van Neptunes. Hierna gingen alle kinderen in optocht achter Neptunes aan door het dorp. De rest van de dag werd besteed aan het hutten bouwen.

Reactie toevoegen