Bouwen in Indonesië…

Indonesië is de grootste eilandengroep ter wereld met z’n 1.300 eilanden verspreid over honderden kilometers. Het is het thuis voor meer dan 256 miljoen mensen, waarvan 12% onder de armoedegrens leeft. Huisvesting is hier continue een uitdaging.
Bouwen in Indonesië…
De tsunami in 2004, een aardbeving anderhalf jaar later en overstromingen weer een jaar later zorgden voor nog grotere problemen. De VN schat dat het land 735.000 huizen per jaar nodig heeft en dat er jaarlijks 420.000 huizen moeten worden gerepareerd.
 
Meebouwen is dus letterlijk van levensbelang.
Van 9 t/m 18 juni a.s. gaat Freerk Iden op bouwreis naar Jogjakarta (Indonesië). Een leverancier van bouwbedrijf Iden uit Noordbroek organiseert al 15 jaar bouwreizen naar diverse landen, waar hulp aan de basis hard nodig is. De bouwreizen worden in samenwerking met Habitat for Humanity georganiseerd.
 
Hoewel Freerk Iden beslist geen wereldreiziger is (“in Nederland valt voor mij nog genoeg te ontdekken”) ziet hij toch enorm uit naar deze reis. Concreet iets doen voor een goed doel, de mouwen opstropen en met elkaar en de lokale bevolking aan de slag. Iden realiseert zich ook dat hulp een druppel op een gloeiende plaat is, maar het rechtstreeks kunnen helpen spreekt hem enorm aan.
 
De reis- en verblijfskosten zijn voor alle deelnemers voor eigen rekening, maar daarnaast moet iedere deelnemer zorgen voor een sponsorbedrag. Dit
bedrag komt rechtstreeks ten goede aan het project.  Een steentje bijdragen is altijd welkom.  

Reactie toevoegen