Blokken op de WP lenteschool

30 leerlingen van scholengemeenschap Winkler Prins hebben deze week geen meivakantie. In plaats van te luieren gaan deze bikkels elke dag naar de lenteschool om hun kans om over te gaan te vergroten.
Blokken op de WP lenteschool
"De lenteschool is een vervroegde summerschool," vertellen Angela Jansen en Pieterdine Schilthuis, coördinatoren van de lenteschool. “Leerlingen uit voor-examen- klassen die er niet optimaal voor staan, maar waarvan de docenten denken dat ze met wat extra hulp wél redden, zijn uitgenodigd voor de lenteschool. Ze volgen extra lessen in een of twee vakken: wiskunde, Engels, Nederlands en/of natuur- en scheikunde. We hopen hen zo ver bij te spijkeren dat ze toch overgaan. De lenteschool is niet vrijblijvend: de leerlingen hebben een contract ondertekend waarmee ze zich committeren aan de extra lessen. Ze zijn echt gemotiveerd.”
Het is de tweede keer dat Winkler Prins de lenteschool organiseert. Schilthuis: “Dit past bij ons beleid van uitdagend onderwijs op maat. In 2016 deden 20 leerlingen mee. Driekwart is alsnog overgegaan. Dat is een fantastisch resultaat. En zowel de leerlingen en hun ouders als de docenten waren enthousiast over de lenteschool. Daarom hebben we dit jaar het aantal deelnemers uitgebreid van 20 naar 30. Zo bieden we nog meer leerlingen een goede kans om te worden bevorderd.”
 

Reactie toevoegen