Makelaar in hypotheken

De wereld van verzekeringen en hypotheken is er één op zich. De wereld waarin Herman Fluks zich al meer dan 35 jaar als een vis in het water voelt. Hoogste tijd om deze Muntendammer ondernemer met een bezoek te vereren. 

Hypotheek en Assurantie Expert BV
Sinds 2010 is Herman aangesloten bij Hypotheek en Assurantie Expert BV. Het is een organisatie met 5 vestigingen (Muntendam, Vlagtwedde, Oude Pekela, Finsterwolde en Wagenborgen), samen gevat bedienen ze het Noordoosten van Nederland. Per 1 juli 2016 heeft Herman, samen met compagnon Elzoderk Hidding, Hypotheek en Assurantie Expert BV overgenomen. Herman is zeker geen onbekende in Muntendam, velen hebben hun financiële zorgen bij hem onder gebracht, net als velen in deze regio. Kenmerkend voor zijn werkwijze zijn de korte lijnen met zijn klanten: voor hen is Herman altijd bereikbaar en komt hij regelmatig bij ze over de vloer.
Hypotheek en Assurantie Expert is een volstrekt onafhankelijke organisatie en is in staat om zaken te doen met alle hypotheekverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Dit is een groot voor-
deel in vergelijking met een bank, die 
alleen zijn eigen producten kan aanprijzen en niet gericht kan ‘winkelen’ zoals wij dat doen. Door het beperkte aanbod van de bank is het maar de vraag of de klant optimaal bediend wordt.
 
Makelaar in hypotheken
Vorig jaar zijn Herman en Elzoderk beëdigd tot ‘Makelaar in hypotheken’. Voor de consument betekent dit dat als hij gebruik maakt van de diensten van een makelaar in hypotheken, hij verzekerd is van erkende en onafhankelijke deskundigheid. Een hele geruststelling in een periode waarin de financiële  markt constant in beweging is en het aanbod van hypothecaire voorzieningen steeds  onoverzichtelijker wordt.
De makelaar in hypotheken heeft een bijzondere deskundigheid. Hij is gespecialiseerd in alle financiële aspecten die bij het kopen van een huis om de hoek komen kijken. Als geen ander weet hij een weloverwogen keuze te maken tussen mogelijkheden en risico’s.
 
Erkend Financieel Adviseur
Tevens is Herman ‘Erkend Financieel Adviseur’. Deze benaming is opgericht in 1998 met het doel de klant te voorzien van het beste financiële advies en om de vakbekwaamheid van adviseurs op een hoog niveau te brengen en te houden. Alle Erkende adviseurs hebben wettelijke diploma’s, volgen jaarlijks verplichte SEH-opleidingen en moeten voldoen aan strenge gedragsregels.
 
Onderhoud is nodig
Financiële zaken en verzekeringen vergen het nodige onderhoud. “Meestal wordt er een financieel product of verzekering afgesloten waar nooit weer naar om wordt gekeken. Dat is niet verstandig omdat er dan vaak jarenlang te veel wordt betaald. Verzekeraars en hypotheekverstrekkers hebben daarom ook veel liever dat je je verzekeringsmap en hypotheekovereenkomst in de kast laat liggen, terwijl er elk jaar weer diverse mogelijkheden zijn, waar je zelf niet aan denkt maar die wel veel financieel voordeel kunnen opleveren. Ik zou zeggen, laat je hypotheek en verzekeringsmap eens controleren. En laat je niet afschrikken door een boete, want dat is niets anders dan vooruitbetaalde rente en is gewoon aftrekbaar. De rente is nu zo extreem laag, dat je je zelf tekort doet als je niet even belt of langs komt. Ik weet zeker dat ik mijzelf weer terugverdien. Bovendien is een eerste gesprek altijd gratis en vrijblijvend”, aldus Hypotheek en Assurantie Expert Herman Fluks.

Reactie toevoegen