Nieuwjaarsconcert Koorschool

Op 8 januari om 16.00 uur zingen de kinder- en jeugdkoren van de Kielzog Koorschool een nieuwjaarsconcert vol traditie en swing. Ruim 70 koorleden vanaf 8 jaar zingen onder begeleiding van Wim van de Laar muziek uit verschillende landen en tijden. De piano begeleiding is in handen van Johanan Havinga.
Nieuwjaarsconcert Koorschool
Vier koren van het Kielzog Koorschool, het Kinderkoor, het Jeugdkoor, het Jongerenkoor en het Jongenskoor zingen in de mooie middeleeuwse kerk van Noordbroek. Het programma biedt een kleurrijk palet van muziek uit de periode van Kerst tot Driekoningen (6 januari) uit verschillende landen en tijden met o.a. muziek uit Spanje, Filippijnen, Nederland, Frankrijk en Engeland. De koren zullen ieder apart een onderdeel van het programma verzorgen, maar treden ook gezamenlijk op met 'Sing we merrily'.
Noordbroek kent een aantal tradities, waaronder de nieuwjaarsconcerten op 1 januari (orgelconcert) en de laatste zondag van de kerstvakantie (koorschool). Sinds een aantal jaren verzorgt de koorschool dit nieuwjaarsconcert in de kerk waar de kou legendarisch is, maar de klank weergaloos mooi. Hierbij grijpt de organisatie terug op een traditie dat de kersttijd tot in het nieuwe jaar voortduurt. Een tijd waarin het licht aanbreekt en een tijd om te genieten van al het goede wat het leven brengt. Het is aan te bevelen om warme kleren aan te trekken of een dekentje mee te nemen. Na afloop van de concerten is er glühwein en warme chocolademelk. 

Reactie toevoegen