AQUA-fysio en AQUA-fit ook in 2017!

Fysiotherapie Menterwolde blijft in 2017 doorgaan met het aanbieden van cursussen AQUA-fysio en AQUA-fit in het D.G. van den Noortbad in Muntendam. Na goed overleg met de nieuwe exploitant van het zwembad, blijven de tijden hetzelfde. De cursussen worden wel iets duurder.

AQUA-fysio/AQUA-fit is bedoeld voor een ieder die in een groep (van ca. 15 deelnemers) sportief en verantwoord wil bewegen in water van 29 graden onder leiding van een fysiotherapeut en een sportinstructrice. AQUA-fysio is uitermate geschikt bij overgewicht, reumatische klachten of artrose of bij steeds terugkerende nek-, schouder- en rugklachten. Tevens is deze manier van trainen geschikt voor mensen die ( tijdelijk) minder belastbaar zijn, bijv. na een operatie of ongeval. AQUA-fysio is ook doelmatig voor mensen die gewoon lekker willen bewegen in water. Er wordt gebruik gemaakt van de opwaartse druk van het water. Hierdoor kan er op een optimale en veilige manier bewogen worden. Zonder uw gewrichten zwaar te belasten werkt u aan een betere conditie en sterkere spieren. Om dit te realiseren wordt gebruik gemaakt van verschillende oefenmaterialen (drijfmiddelen en dumbells). Het accent ligt hier op therapeutisch bewegen in water, waarbij u gestimuleerd wordt uzelf te belasten tot aan de grens van uw belastbaarheid. Er sporten nu 3 groepen op maandagmiddag van 13.00-14.30 uur. “Als ik had geweten dat ik met mijn lichamelijke klachten nog zó zou kunnen sporten, was ik veel eerder gekomen”, aldus één van de deelnemers aan de AQUA-fysio. De lessen AQUA-fysio worden verzorgd door Ria Loots en Ineke Aapkes.
Sinds september 2015 is Fysiotherapie Menterwolde gestart met een nieuwe cursus, AQUA-fit. AQUA-fit is een intensiever programma dan AQUA-fysio. De bewegingen worden op muziek uitgevoerd. Ook hier wordt de begeleiding verzorgd door een sportinstructeur en een fysiotherapeut, zodat de optimale houding en beweging gegarandeerd worden. In de training zitten elementen uit aquasport, aquajoggen en AQUA-fysio. Tijdens de spierversterkende oefeningen komen buik, billen, benen, armen en schouders allemaal aan bod. Elke deelnemer kan op zijn eigen niveau meedoen aan deze plezierige manier van bewegen in water. Er sporten nu
2 groepen op woensdagavond van 18.00–19.00 uur. Tempo, muziek, oefeningen op maat, kleine groepen, begeleiding in het water en gezelligheid, zijn kenmerkend voor deze cursus. De lessen AQUA-fit worden verzorgd door Ria Loots en Monique Heeger. De nieuwe cursussen AQUA-fysio/AQUA-fit starten in 2017 op maandag 9 januari en woensdag 11 januari 2017.
Voor meer informatie: kijk op de website www.fysiotherapiementerwolde.nl
U kunt zich opgeven via de button op de website of per mail.

Reactie toevoegen