Nieuwe locatie zendmast

VVD Menterwolde wil graag een nieuwe locatie voor een zendmast in Noordbroek. Er is een vergunning afgegeven voor het plaatsen van een zendmast. De plaats waar de mast moet komen wekt veel weerstand op, toch is het belangrijk dat die mast er komt. Noordbroek heeft nog steeds geen acceptabele dekkingsgraad, terwijl dat cruciaal is voor de hulpverlening.
“Wij vragen het college met klem, nog eens te kijken naar een andere locatie”, aldus VVD Menterwolde. Donderdag 10 november wordt er een motie ingediend tijdens de raadsvergadering.
 
Vergunning
Vodafone wil in verband met de verbetering van de huidige dekking en uitbreiding van haar netwerk in Noord- broek een 40 meter hoge UMTS zendmast plaatsen nabij het voormalig sportpark, in de buurt van MFC De Noordsuythoeve aan de Schoolstraat. 
Het college van B en W heeft hiervoor een vergunning verleend. 
 
Gezondheidsschade
Volgens veel inwoners van Noordbroek staat de gezondheid van de kinderen en gebruikers van het MFC op het spel, bij het plaatsen van een UMTS zendmast bij MFC De Noordsuythoeve.
De VVD constateert dat Noordbroek nog steeds geen acceptabele dekkingsgraad heeft van het netwerk, terwijl dat cruciaal is voor de hulpverlening en dienstverlening. VVD Menterwolde verzoekt het college om in overleg met school en inwoners van Noordbroek een geschikte locatie te zoeken die het bereik verbeterd en zoveel mogelijk tegemoet komt aan de bezwaren.

Reactie toevoegen