Statiegeld voor voedsel

“Begin oktober mocht ik vier weeskinderen in Cubulcut (dorpje in Roemenië) ontmoeten. Hun verhaal heeft diepe indruk op mij gemaakt, de omstandigheden waarin ze leven, de angst van deze kinderen, de wolk van triestheid om hen heen……, maar ook de zorg en de liefde waarmee de buurvrouw en het dorp naar deze kinderen omzien. Hebben de buurkinderen te eten dan krijgen deze weeskinderen ook. Het komt regelmatig voor dat ze een dag niets hebben.
Ik moet er niet aan denken dat je als kind zonder ouders moet overleven in een huisje waar het koud en guur is. De kachel niet brand omdat er geen kachel is. Iedere morgen wakker worden met een knorrende maag en niet weten of je wel eten zult krijgen. Mijn hart huilde toen ik hun vieze snoetjes zag.
Sinds ik hun verhaal heb gehoord is er veel gebeurd ....... ook hier in Noordbroek heeft het mensen in beweging gezet.
Martin Kroon, eigenaar van de Spar in Noordbroek, werkt graag mee aan een actie. Van 28 oktober t/m 28 december kunnen de inwoners van Noordbroek e.o. hun statiegeld bon doneren. Bij de flessenautomaat staat een ton waarin deze bon gedaan kan worden. Doel is om zoveel mogelijk maaltijden voor deze Roma-kinderen te verzamelen.
Aan de hand van een barometer in de winkel zullen we u op de hoogte houden van de stand.”
Vier lege flessen hier geven een kind daar een warme maaltijd.
Helpt u mee ……… Bedankt ook namens deze kinderen.

Martin Kroon, Spar Noordbroek,
Mannie Brouwer, Markt 12 Noordbroek. (St. Eu-Roma)

Reactie toevoegen