De Gouden Poot

Vrijdag 14 oktober stonden vrijwilligers van Dierenvoedselbank De Gouden Poot bij de COOP in Zuidbroek voor een winkelactie. Wat is dit eigenlijk voor een organisatie en wat doen ze?
De Gouden Poot
Dierenvoedselbank De Gouden Poot is een organisatie die zo’n 500 gezinnen ondersteund, met voer voor hun dieren. “Het doel van onze organisatie (stichting in wording) is om de dieren bij hun baasjes te houden en er tevens voor te zorgen dat de aanwas van jonge dieren verminderd. Gelukkig kennen wij veel dierenorganisaties en werken wij graag samen”, vertelt Hilda Knegt, coördinator van De Gouden Poot. 
Dieren behoren met respect behandeld te worden als zelfstandige wezens met gevoelens, bewustzijn en integriteit. De Gouden Provincies en de Gouden Poot hebben als taak om dieren die onvoorzien in ongewenste huiselijke situaties terecht zijn gekomen, een beschermde en veilige plek te bieden die voldoet aan de verwachting van een vertrouwde omgeving.  
“U kunt ons herkennen vanwege de DierenLot wagen met een Gouden Poot op de neus. Deze wagen wordt vooral ingezet om gedoneerd voer bij de gezinnen te brengen en om gedoneerde spullen (dierbenodigdheden en voer) op te halen. Ons team bestaat uit 15 vrijwilligers die verspreid over de drie noordelijke provincies wonen. De meeste in Groningen, omdat wij daar ook veel gezinnen hebben die ingeschreven staan.
 
In Zuidbroek is er een depot  waar Linda Linde voor zorgt. Zij deelt het gedoneerde voer uit aan de ingeschreven families van Zuidbroek en Noordbroek.  
T.z.t. zal Muntendam daar ook bij ko-men. We zijn ook nog op zoek naar een depothouder in Sappemeer. Wij zitten echter  te springen om financiële donaties (kunnen wij voer voor kopen), voer voor alle kleine huisdieren en hele/ herbruikbare spulletjes. Mocht men iets willen doneren, dan zou dat kunnen door het te brengen bij:
Linda Linde, ‘t Veen 3 in Zuidbroek of door contact op te nemen met Hilda Knegt tel.: 06-52824395  omdat het nodig is!!

Reactie toevoegen