Judoka’s beginnen 2016 goed

Het jaar is nog maar net begonnen en sommige judoka’s hebben er alweer 2 wedstrijden op zitten. Zaterdag 9 januari was het wintertoernooi in Dedemsvaart. Dit is een groot, sterk bezet toernooi waar 750 judoka’s op af komen. Julian Grave en Milan de Klein kwamen hier op de mat in actie. Julian Grave zat in een grote poule en begon met winst.
De 2e partij verloor hij en maar hij wist zich te herpakken en kwam in de finale. Hier moest hij nog flink aan de bak om in de prijzen te komen. Hij knokte zich naar een mooie gedeelde 3e plaats. Milan de Klein zat ook in een pittige poule. Hij wist bijna alle partijen met ippon te winnen. Hij plaatste zich voor de finale maar viel hier ongelukkig op zijn hand en gaf op. Ook hij ging met de gedeelde 3e prijs naar huis. Rik Fissering reisde 9 januari naar Eindhoven om deel te nemen aan de Open nederlandse kampioenschappen ‘Dutch Espoir’. Een sterk bezet toernooi met deelnemers uit heel Europa. Het was voor Rik de 1e keer als -18 judoka. Helaas wist hij geen partij te winnen maar ging wel met een ervaring rijker huiswaarts. Zaterdag 16 januari hadden we een regiotoernooi bij BVHS in hoogezand... Het was een gezellig toernooi en de sfeer zat er goed in..
Sylvana Beumer had vandaag haar eerste judowedstrijd. Ze had het spelletje snel door en wist dan ook een paar partijen te winnen. Een mooie 2e prijs voor haar.
Robbin Verkilde heeft al vaker op de mat gestaan. Hij deed goed zijn best en wist de 4e prijs mee naar huis te nemen. Milou Venema deed ook voor het eerst mee. Ze liet zien dat ze er wel mag zijn en nam de 2e prijs mee. Matthijs Tiems had ook zijn eerste wedstrijd. Hij was nog wat onwennig en kreeg erg pittige tegenstanders. Een 4e prijs voor hem. Charlena Beumer was niet helemaal fit maar deed het prima. Ze mocht met de 1e prijs naar huis. Kevin Wubs stond ook weer op de wedstrijdmat. Hij won en verloor en mocht de 2e prijs mee naar huis nemen. Morten Geertsema liet zijn dat hij goed kan judoën. Hij was goed op dreef en won al zijn partijen. Een 1e prijs voor hem. Julian Grave moest er tegenaan hij deed dit prima en nam de 2e prijs mee naar huis. Xaf Robbe liet zien dat hij een goed partijtje kan judoën. Hij zat steeds dicht bij de winst en knokte voor wat hij waard was. Een 4e prijs voor hem. Aileen Wijnsema zit nog maar kort op judo en zat in een poule met wat meer ervaren judoka’s. Iedere partij ging het een stukje beter. Een 4e prijs voor haar. Mike Verkilde was goed op dreef. Won en verloor en liet zich de 2e prijs om de hals hangen. Patrick Hemmes was ook weer van de partij. Hij deed het weer goed, een 4e prijs voor hem. Rik Fissering mocht het ook nog even in een gevarieerde poule proberen. Hij moest flink aan de bak en ging met de 3e prijs naar huis. Milan de Klein won al zijn partijen en mocht met de 1e prijs naar huis.

Reactie toevoegen