'De schoonheid van het verval'

Cultuur- & Congrescentrum vanBeresteyn in Veendam nodigt regelmatig (amateur) kunstenaars uit om te exposeren in de foyer. Van 10 januari 2016 t/m 23 februari 2016 is er een overzichtstentoonstelling te zien van het werk van Bep van der Vinne.
Na haar opleiding aan de Minerva Academie te Groningen (1981-1986) maakte Bep van der Vinne tekeningen met het thema “Dans”. Daarnaast raakte zij steeds meer geboeid door verweringsprocessen van in verval geraakte woningen en gebouwen en resten van oude culturen. De door haar gemaakte foto’s werden uitgangspunt bij het werk, waarbij zij de toevallige schoonheid als het ware wil “vertalen”. In de loop van de tijd zijn de composities steeds meer geabstraheerd. Gelaagd karton, hout en acrylverf zijn de materialen waar zij gebruik van maakt. Daarbij streeft zij naar zeggingskracht door middel van eenvoud in vorm en materiaal. Door een gelaagde structuur ontstaan composities in een verstilde sfeer.
Bezoekers kunnen genieten van de kunst van Van der Vinne gedurende de openingstijden van cultuurcentrum vanBeresteyn. De toegang is gratis.

Reactie toevoegen