Spannende finales

Op de laatste wedstrijddag van 2015 zijn de laatste groepswedstrijden en finales gereden in de klasse M, Z en ZZ. Daan van Geel domineerde in de finale van de klasse Z. Hij werd eerste met Escobar en tweede met Enjoy. In de finale van de klasse ZZ waren 2 combinaties foutloos. In de barrage won Lennard de Boer met Vdl Edgar M van Robert Havinga met Bacardi. De 1e prijswinnaars van de klassieke rubrieken kwalificeren zich voor de grote finale op 5 januari 2016. In deze finale maken de ruiters kans op een nieuwe Bockmann trailer, aangeboden door Impex trailers.

De winnaars van de verschillende finales zijn:
- Finale klasse M: Maureen Bonder met Erma
- Finale klasse Z: Daan van Geel met Escobar
- Finale klasse ZZ: Lennard de Boer met Vdl Edgar M
 
De uitslagen van de wedstrijden tijdens IICH Groningen zijn te vinden op www. iichgroningen.nl. Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen wordt gehouden tot en met 9 januari 2016 in de Eurohallen van het Van der Valk Complex in Zuidbroek.
 
Lezing
Op donderdag 7 januari 2016 organiseren Dierenartsenpraktijk Schildwolde en Pavo tijdens IICH Groningen een studiemiddag voor paardenhouders. Vanaf 16.15 uur wordt er gesproken over de voeding en gezondheid van het paard. Er is speciaal aandacht voor het onderbeen. Om deel te nemen is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via een e-mail aan info@dierenartsenschildwolde.nl.
 
Dressuur op hoog niveau tijdens IICH Groningen
In een volle Eurohal in Zuidbroek genoot het publiek 2 januari jl. van dressuurwedstrijden in de klasse ZZ Licht, ZZ Zwaar, Lichte Tour Prix St Georges en Grand Prix. De Zware tour Grand Prix Kür op Muziek is gewonnen door Lynne Maas met Zamora. De Zware tour Grand Prix was Marjan van der Jagt met Radetzky de beste. In de klasse ZZ zwaar en Kür op Muziek klasse ZZ zwaar was Via Bruntink met Pavo’s Ziggy Pop succesvol. Met Chardonnay won Vai Bruntik de klasse Lichte Tour Prix St Georges. De Lichte Tour Prix St Georges kür op muziek was het terrein van Dennis Aus-ma met Wonderboy D.D.H.. De klasse ZZ licht Kür op Muziek werd gewonnen door Marit Slagter met Awaldie.
 
Jonge talenten in actie tijdens IICH Groningen
De grootste Nederlandse jeugdtalenten waren 3 januari jl. aanwezig in Zuidbroek. De eerste wedstrijden van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2016 en de KNHS Jeugdcompetitie werden gereden in de Eurohallen. Onder deskundig toezicht van Hesther Klompmaker en de bondscoaches Edwin Hoogeraad en Luc Steeghs deden de talenten mee aan verschillen-de jeugdrubrieken. De Hartog Lucerne Trophy is een springcompetitie voor D-pony's op Z-niveau.
Het belangrijkste doel is het bevorderen van een betere doorstroming naar de klasse ZZ en kadervorming. De KNHS Jeugd Competitie heeft als belangrijkste doel de promotie, ontwikkeling en doorstroming van de springsport bij de Young Riders, Junioren, Children en Pony’s. Door deze wedstrijden kunnen de combinaties zich voorbereiden op de internationale sport.
 
Hengstencompetitie
Ook dit jaar maakt het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen deel uit van de Hengstencompetitie. De Heng-stencompetitie op 5 januari 2016 is een unieke gelegenheid voor de noordelijke paardenhouders, fokkers en alle overige paardenliefhebbers om de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien.

Reactie toevoegen